President

El president Aragonès durant la visita a l'exposició sobre Antoni Gaudí a París.

President Aragonès: "L'exposició Gaudí al Museu d'Orsay és una mostra clara del potencial de la nostra cultura"

query_builder   11 abril 2022 19:35

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'exposició Gaudí al Museu d'Orsay és una mostra clara del potencial de la nostra cultura"

  • El cap de l’Executiu ha participat a París en la inauguració de la mostra, que és fruit de la col·laboració entre aquest museu i el MNAC
  • Prèviament, Pere Aragonès s’ha reunit amb el president del Syndicat des Énergies Renouvelables i ha posat de relleu el compromís del Govern amb el procés de transició energètica i la necessitat d’Europa de “reduir la seva dependència del gas rus”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu aquesta tarda a París que “el fet que el Museu d’Orsay aculli una exposició catalana sobre un artistes catalans més grans de tots els temps, Antoni Gaudí, és una mostra clara del potencial de la nostra cultura”. El cap de l’Executiu, que ha participat en l’acte inaugural, ha assenyalat que aquesta exposició “és una de les fites més importants en els darrers mesos de projecció de la cultura catalana al món”.

El president Aragonès durant la visita a l'exposició sobre Antoni Gaudí a París.{"name":"2022/04/11/19/39/1543897b-5f2a-43e3-8d95-e41b6c9127d8.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"5350"}

L’exposició Gaudí a París, que obrirà al públic demà, dimarts 12 d’abril, és resultat de la col·laboració entre el Museu d’Orsay i el Museu Nacional d’Art de Cultura de Catalunya (MNAC), on es va estrenar i on s’ha pogut veure entre els mesos de novembre i març. Pere Aragonès, que ha estat acompanyat per les conselleres de Cultura, Natàlia Garriga, i d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha visitat la mostra junt amb el director del museu, Christophe Leribault; i la comissària, Elise Dubreuil; el president i el director del MNAC, Joan Oliveras i Pepe Serra, respectivament, i el comissari de l'exposició al MNAC, Juan José Lahuerta.

En declaracions als mitjans, el president de la Generalitat ha posat de relleu que “venim d’unes setmanes, i encarem les properes, en què la cultura catalana torna a projectar-se en àmbits de referència internacional i ho fa amb tota la força, tota la creativitat i projecció de futur que té una cultura com la nostra”.

En aquest sentit, s’ha referit al programa Spotlight de la fira de llibres de Londres, on la literatura catalana ha estat convidada, la qual cosa, ha dit, “ha permès projectar-la al mercat anglosaxó i amb perspectives molt bones de cara a futures traduccions”. El president ha posat de relleu que hi ha hagut trobades de més de 200 autores i autors, agents i editorials catalans amb els seus equivalents al Regne Unit.

Així mateix, s’ha referit a la presència de la companyia catalana La Perla 29, que ha portat el seu espectacle 28 i mig, en català, al Teatre Nacional La Colline de París. Precisament, aquest matí, el cap del Govern ha visitat aquest teatre i s’ha reunit amb el director de la companyia, Oriol Broggi, i altres membres de l’equip. “Que una companyia catalana innovadora, que fa un teatre molt singular, estigui reconeguda a un dels principals teatres de París és un motiu més d’orgull per a la nostra cultura”, ha remarcat el president, qui ha fet notar que Catalunya també serà present a la Biennal de Venècia.


Energies renovables

En el marc del seu viatge oficial a París, el president Aragonès també ha visitat aquest migdia la seu del Syndicat des Énergies Renouvelables, organització que agrupa 450 productors d’energies renovables del conjunt del territori francès. El cap de l’Executiu s’ha reunit amb el president de l’entitat, Jean-Louis Bal, i el seu secretari general, Cyril Carabot, per conèixer els projectes que estan portant a terme i intercanviar experiències. En aquest sentit, ha explicat que “ens hem compromès a treballar conjuntament de cara al futur per al desenvolupament en l’àmbit de la innovació en producció d’energia”, com per exemple en el desenvolupament de parc eòlics marins o en qüestions relatives a la producció de biogàs.

Pere Aragonès ha posat de relleu el compromís del Govern amb el procés de transició energètica i ha subratllat que “s’ha de fer des d‘un punt de vista europeu”, especialment davant la situació de guerra a Ucraïna, que “ha evidenciat molt més que una de les formes de reduir la dependència respecte al gas rus és avançar en el desenvolupament d’energies renovables”. “Com més fonts d’energia hi hagi menys dependència hi haurà respecte determinats productors”, ha conclòs.

En aquest sentit, s’ha referit al Midcat, que, ha dit, “torna a estar sobre la taula per la necessitat d’Europa de millorar les seves connexions de gas, per reduir la dependència del mercat rus, però sobretot perquè sigui un gasoducte de gasos renovables i, singularment, l’hidrogen verd”. Per aquest motiu, ha assegurat que, des del punt de vista ambiental i pel que fa referència a la transició energètica, “té tot el sentit quan ho enfoquem cap a una infraestructura que inicialment transportaria gas natural però que hauria d’estar preparada i enfocada al transport de gasos renovables d’hidrogen”.


"A Europa els partits de dreta aïllen l'extrema dreta i a Espanya se'ls posa al govern"

El president de la Generalitat ha visitat París l’endemà de la primera volta de les eleccions presidencials franceses i ha expressat “preocupació” pels resultats de l’extrema dreta en aquests comicis. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “Catalunya sempre ha combatut l’extrema dreta i ho farà sempre sota qualsevol circumstància” i per aquest motiu ha afegit que “ens sentim còmplices de tots els ciutadans francesos que han optat per altres opcions i que defensen els valors dels drets humans, la justícia social, la democràcia i la implicació en el projecte europeu”. El president Aragonès ha establert un paral·lelisme entre la situació a França i a l’estat espanyol afirmant que “a molts llocs d’Europa els partits de dreta aïllen l’extrema dreta i, en canvi, a Espanya se’ls posa en el govern”

3  

Imatges

El president Aragonès i la consellera Natàlia Garriga durant la visita a l'exposició sobre Antoni Gaudí a París.

El president Aragonès i la consellera Natàlia Garriga durant la visita a l'exposició sobre Antoni Gaudí a París. 80952

El president Aragonès durant la visita a l'exposició sobre Antoni Gaudí a París.

El president Aragonès durant la visita a l'exposició sobre Antoni Gaudí a París. 100578

El president Aragonès i les conselleres Garriga i Alsina a l'exposició sobre Antoni Gaudí a París.

El president Aragonès i les conselleres Garriga i Alsina a l'exposició sobre Antoni Gaudí a París. 100969

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia