Acció Exterior i Unió Europea

UNESCO

Viatge institucional a París

La consellera Alsina es reuneix a París amb la màxima representant d'educació de la UNESCO

"L'acció exterior comença a casa" ha afirmat la consellera Alsina, després de reunir-se a París amb Stefania Giannini, subdirectora general d'Educació de la UNESCO

query_builder   11 abril 2022 19:51

event_note Nota de premsa

Viatge institucional a París

La consellera Alsina es reuneix a París amb la màxima representant d'educació de la UNESCO

"L'acció exterior comença a casa" ha afirmat la consellera Alsina, després de reunir-se a París amb Stefania Giannini, subdirectora general d'Educació de la UNESCO

En la segona jornada de treball a París, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, s’ha reunit amb Stefania Giannini, subdirectora general d’Educació de la UNESCO i màxima responsable d’aquesta secció a la institució, per preparar la Conferència mundial d’educació superior (WHEC) que es farà al mes de maig a Barcelona.

UNESCO
La consellera Victòria Alsina i la subdirectora general d'Educació de la UNESCO, Stefania Giannini.

Prèviament, Alsina i el delegat del Govern a França, Josep Maria Galí, han visitat Station F, el campus d’startups més gran del món. A la tarda, juntament amb el president Pere Aragonès i la consellera de Cultura Natàlia Garriga, han assistit a la inauguració de l’exposició Gaudí al Musée d’Orsay.

La titular d’Acció Exterior ha mantingut una entrevista amb Stefania Giannini a la seu de la UNESCO a París per preparar la UNESCO World Higher Education Conference (WHEC) 2022, la conferència mundial en educació superior que es farà a Barcelona del 18 al 20 de maig i que inaugurarà la directora general d’aquest organisme de les Nacions Unides, Audrey Azolay. Victòria Alsina ha ofert a Stefania Giannini, que també assistirà a aquesta important cita de la capital catalana, tota la col·laboració del Govern de la Generalitat perquè la conferència sigui un èxit.

Alsina ha afirmat que “la conferència mundial és un esdeveniment global de primer nivell que organitza la UNESCO cada 10 anys i, per primer cop, se celebrarà fora de París”, on té la seu l’organisme de les Nacions Unides. La consellera ha afegit que “hem de maximitzar l’impacte per a Catalunya de la conferència”. S’ha de tenir en compte que, malgrat que la cita se celebra oficialment durant tres dies, la programació d’actes s’allargarà durant tota una setmana en què el sistema universitari català tindrà l’oportunitat de donar-se a conèixer a tot el món. La conferència també ha de servir de trampolí perquè Barcelona i Catalunya pugui acollir, en el futur, algun organisme de la UNESCO.

 

Station F, el campus de startups més gran del món

Prèviament a aquesta reunió, la consellera Alsina, acompanyada del delegat del govern a França, Josep Maria Galí, ha fet una visita a Station F, el campus d’startups més gran del món, amb 34.000 metres quadrats al districte 13è de París. Station F, inaugurat el 29 de juny del 2017, acull un miler d’startups, 26 programes d’acceleració i suport internacional, espais d’esdeveniments, de reunions, restaurants i un auditori amb 370 places. Entre les multinacionals que hi treballen hi ha la nord-americana Microsoft. Alsina ha volgut conèixer de primera mà aquest viver d’startups, un campus de coneixement i innovació que “és un exemple d’innovació i recerca per implementar a Barcelona”, ha afirmat.

Orsay

Gaudí al Musée d’Orsay

La titular d’Acció Exterior ha finalitzat el viatge de treball de dos dies a París a la inauguració, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, de l’exposició Gaudí al Musée d’Orsay de la capital francesa. La mostra, dedicada a l’arquitecte català i mestre del modernisme Antoni Gaudí, és una coproducció amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, on s’ha pogut veure des del novembre i fins aquest darrer mes de març. Ara aterra a París, i hi serà fins al 17 de juliol. Es tracta d’una exposició molt àmplia i de gran complexitat, amb més de 600  obres que van des de grans peces de mobiliari o objectes arquitectònics fins a pintures, dibuixos, guixos, fotografies, objectes i material documental. És la primera gran exposició dedicada al geni de la Sagrada Família a França en 50 anys.

 

Visita al centre de refugiats ucraïnesos de París

Abans de la inauguració a l’Orsay, la consellera Alsina ha fet una visita a l’únic centre d’acollida de refugiats ucraïnesos que hi ha a París i que està situat al Parc d’Exposicions Porte de Versailles. Alsina ha volgut conèixer com funciona l’acollida en aquest centre que ha posat en marxa l’Estat francès i on arriben les famílies ucraïneses directament des d’una de les estacions centrals de trens de París (Gare de l’Est). Aquí es registren primer a l’Oficina francesa de la Prefectura de Policia, i a continuació a l’Oficina francesa de la immigració i la integració. Aquí també hi passen les dues primeres nits allotjades.

1  

Imatges

Visita a París

Visita a París 146

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia