Servei Català de Trànsit

Foto roda premsa

Ramon Lamiel: "Apel·lem a la responsabilitat i prudència de la ciutadania en aquests dies de mobilitat elevada"

query_builder   13 abril 2022 12:25

event_note Nota de premsa

Ramon Lamiel: "Apel·lem a la responsabilitat i prudència de la ciutadania en aquests dies de mobilitat elevada"

S'espera un retorn de 570.000 vehicles entre diumenge i Dilluns de Pasqua

Els Mossos d'Esquadra desplegaran 1.511 efectius i realitzaran 1.130 punts de control


El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, juntament amb la Subdirectora general de Seguretat Viària, Anna Pintó, i el cap de la Divisió de Trànsit de Mossos d’Esquadra, Andreu González, han presentat aquest matí el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona fase de la Setmana Santa. 

En aquesta operació especial no hi haurà restriccions per la COVID-19 i es pot produir un efecte descompressió de la pandèmia en la mobilitat; la majoria d’autopistes tenen els peatges alliberats i això suposa un increment del trànsit de pas en aquests eixos viaris, i es produirà una distribució equitativa de destinacions cap a muntanya i platja a Catalunya, arran de les darreres nevades.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha apel·lat a “la responsabilitat i prudència de la ciutadania en un període on preveiem una mobilitat molt elevada, similar a l’etapa prepandèmica” i atès que aquest 2022 hi ha hagut un increment de la sinistralitat mortal especialment els mesos de gener i febrer i  que les dades d’abril també assenyalen un lleuger repunt respecte 2019. “En la primera Setmana Santa després de la pandèmia, volem que la gent surti però volem sobretot que torni”, ha afegit.

En l’operació sortida d’aquesta segona fase, que s’inicia a les 15 h de demà dijous i finalitzarà a les 15 h de divendres, hi haurà 370.000 vehicles que es desplaçaran des de l’àrea metropolitana de Barcelona cap a d’altres destinacions. Pel que fa al retorn, que s’allargarà de les 12 de diumenge a les 24 h de dilluns, mobilitzarà un total de 570.000 vehicles.

Les vies que s’estima que concentraran més mobilitat són l’AP-7, la C-16, la C-17, la C-33, la C-35, la C-65, la C-31, l’A-2, la C-55, l’N-340 i l’N-145.

Davant d’això, s’adoptaran unes mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit per augmentar la capacitat viària i millorar la fluïdesa en la mesura del possible.

En aquest sentit, Lamiel ha concretat que “posarem 200 km de mesures, entre els quals destaquen els carrils addicionals, amb la novetat d’un carril addicional a l’AP-7 sud entre Vilafranca i el Papiol ja que la desaparició peatges ha comportat un canvi de model en aquest sentit”. També ha explicat que es faran actuacions en col·laboració amb municipis on es preveu una gran afluència de turisme.

A més, els Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya. En concret, s’establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.130 controls amb la participació de 1.511 efectius de trànsit.

 

(S’ADJUNTA PDF AMB EL DISPOSITIU ESPECIAL DE TRÀNSIT)

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa Setmana Santa 2022

Dossier de premsa Setmana Santa 2022
PDF | 360

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia