Cultura

FOTO

El Departament de Cultura participa en la incubadora de videojocs Game BCN, que enguany s'instal·la a Palo Alto

query_builder   13 abril 2022 13:17

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura participa en la incubadora de videojocs Game BCN, que enguany s'instal·la a Palo Alto

  • La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i la consultora d’innovació Peninsula promouen aquest hub de referència a nivell europeu en l’àmbit dels videojocs 

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, promou el programa d’incubació de videojocs GameBCN, que treballa per fer de Barcelona un hub de referència a nivell europeu en l’àmbit dels videojocs. Enguany, la incubadora de videojocs s’instal·la a Palo Alto, per oferir la seva formació i mentorització habitual des d’un nou espai molt més connectat amb les indústries creatives.   

La iniciativa, que arriba a la setena edició, també compta amb el suport de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i la consultora d’innovació Peninsula. A més a més, també comptarà amb partners estratègics com Socialpoint, Marvelous i Gameloft, grans multinacionals del videojoc, i el suport d’altres empreses com Wacom, Tangram Solutions i Photon

L’objectiu és atraure talent i seguir impulsant la creació i el desenvolupament de noves empreses del sector del gaming a Barcelona i a Catalunya, a més a més, de facilitar al màxim el desenvolupament i la producció de videojocs i maximitzar les oportunitats de negoci en aquest àmbit. 

Els projectes seleccionats per participar en aquest programa d’incubació, que dura sis mesos, són Hell of an Office, Merge Commander: Space Wars, Antro, Rhythm Towers, Crimson Tale, Edge of Sanity. Els sis equips participants al programa, elegits d’entre gairebé un centenar d’inscripcions, rebran 120 hores de formació en producció, màrqueting i negoci, així com mentories personalitzades per part d’experts de la indústria. A banda, aquest agost presentaran els seus projectes a la Gamescom, la fira més important del sector a Europa. 

Seguint els passos d’estudis independents com Lince Works i el seu joc Aragami, publicat conjuntament amb Sony i amb més d’un milió de còpies venudes, AppNormals i el seu videojoc Stay, o Herobeat Studios, que en breu llençarà Endling de la mà de Handy Games, els estudis de la setena edició gaudiran d’esdeveniments mensuals i xerrades amb experts de la indústria, tot generant un clima d’intercanvi molt favorable per al sector. 

GameBCN es troba en procés d’expansió i, a més de la setena edició del programa, també té sobre la taula un nou projecte de pre-incubació, un programa de mentories personalitzades per equips operatius amb necessitats concretes, així com iGi, la versió nipona de GameBCN executada pel publisher japonès Marvelous, que a l’abril inicia la seva segona edició.  

Palo Alto aprofitarà aquesta oportunitat acollint les trobades i xerrades de GameBCN, obertes a tota la comunitat, treballant conjuntament amb els diversos agents del sector del videojoc per teixir una xarxa de col·laboració i ajudar a posicionar la ciutat com un referent de la indústria del gaming al sud d’Europa. 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia