Cultura

Ressonacirc

#Ressonacirc dona a conèixer la qualitat, diversitat i dinamisme del circ català actual

query_builder   14 abril 2022 13:00

event_note Nota de premsa

#Ressonacirc dona a conèixer la qualitat, diversitat i dinamisme del circ català actual

  • Es tracta d’un material de consulta sobre el circ català actual que vol renovar la imatge que els mitjans de comunicació ofereixen d’aquesta art escènica
  • El dossier està disponible en línia i recull informació sobre com és el circ i els seus artistes i companyies, com es creen espectacles, on s’exhibeixen i on s’aprèn circ a Catalunya
  • Es tracta d’una de les 11 mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022, una iniciativa de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya i el Departament de Cultura
Ressonacirc

El dossier #ressonacirc ja és una realitat. El document és un material de consulta sobre el circ català actual que vol donar a conèixer i posar en valor la qualitat, diversitat i dinamisme del circ fet a Catalunya i posar a l’abast dels i les periodistes i professionals de la comunicació recursos per a accedir a una informació àmplia i detallada. L’objectiu d’aquest dossier és potenciar la presència del circ als mitjans de comunicació i altres canals de difusió. Es tracta de renovar i actualitzar la visió i els coneixements que els mitjans tenen del circ a casa nostra.

Aquest dossier en línia és fruit de la mesura de difusió del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022, coordinada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). Permetrà fer arribar al públic general informació actualitzada sobre com és, com es fa, on s’aprèn i on es veu el circ a Catalunya, a més dels reptes de futur del sector.


Perquè és necessari el dossier #ressonacirc?

L'APCC ha detectat des de fa temps una manca d'informació sobre circ català actual als mitjans de comunicació, ja sigui escrits com audiovisuals, i tant de titularitat privada com pública. I la poca presència de les arts del circ als mitjans de comunicació sovint es centra en un tipus i una manera de fer circ que no és la majoritària a Catalunya.

El circ català actual disposa de més d’un centenar de companyies de diferents estils i disciplines, la majoria amb pocs membres, que creen els seus propis espectacles i molt sovint els representen a festivals i programacions al carrer, ja sigui a Catalunya, a la resta de l’Estat i fora a l’estranger, segons es desprèn de l’Enquesta de Companyies que elabora l’APCC des de fa anys.

Cal destacar també que el circ és un espectacle eminentment internacional per naturalesa, gràcies a la freqüent absència de text i a la seva capacitat de crear imatges potents, ja sigui per la seva poesia o per la proesa física. Això es demostra amb el gran nombre d’artistes i companyies que treballant a l’estranger: una cinquena part dels espectacles d’arts escèniques catalanes que es veuen fora de l’Estat espanyol és de circ.

 
Qui ha fet #ressonacirc?

L’APCC ha coordinat la mesura de difusió de circ #ressonacirc, i la periodista especialitzada en circ Eva Romero va ser seleccionada per dur a terme la coordinació i redacció, amb el seguiment i acompanyament de l’equip de l’oficina de l’APCC.

A més, el dossier inclou un article del crític de circ Jordi Jané i de l’artista Griselda Juncà. El disseny gràfic ha anat a càrrec de Rosa Lladó. Les imatges del dossier han estat aportades per agents del sector així com l’APCC, i són obra de diversos fotògrafs i fotògrafes.

 

Com es difondrà?

Des de l’APCC es difondrà el dossier als mitjans de comunicació, el sector del circ i al públic en general a través de diverses accions com reunions i presentacions, activitats a fires i festivals d’arts escèniques, i una campanya a les xarxes socials de l’APCC.

 

#Ressonacirc, una mesura del Pla d’Impuls al Circ

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). El Pla consta d’onze mesures finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Compta amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la participació de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.


Podeu consultar el dossier clicant en aquest enllaç

Si voleu més informació de la mesura #ressonacirc, us podeu posar en contacte amb l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) a través del correu apcc@apcc.cat.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia