Salut

Salut inaugura el nou Consultori Local de Vallvidrera

Salut inaugura el nou Consultori Local de Vallvidrera

query_builder   14 abril 2022 14:23

event_note Nota de premsa

Salut inaugura el nou Consultori Local de Vallvidrera

  • El centre, més espaiós i amb una distribució més racional dels espais d’atenció, està situat a la planta baixa de l’edifici del Mercat de Vallvidrera i disposa de prop de 200
  • Es disposa d’un nou servei d’atenció domiciliària (ATDOM) de muntanya i més presència de treballadors socials
Salut inaugura el nou Consultori Local de Vallvidrera

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha inaugurat aquest matí el nou Consultori Local de Vallvidrera, que ha descrit com “una millora tant per als usuaris com per als professionals, equipat per a qualsevol situació epidèmica i amb una distribució més racional dels espais d’atenció”. L’adequació dels espais ha tingut un cost de 204.506,56 € i, mentre es feien les obres, l’activitat s’ha continuat duent a terme des del Centre d’Atenció Primària (CAP) Sarrià.

L’equipament està situat a la planta baixa de l’edifici del Mercat de Vallvidrera, al carrer d’Elisa Moragas i Badia, núm. 2, de Barcelona, i disposa de prop de 200 m2. El Consultori va veure afectat els seus serveis el 2019 quan van començar les obres de millora al mercat que afectaven estructuralment l’edifici i, en conseqüència, l’espai d’atenció primària. Els treballs es van ajornar a causa de l’arribada de la pandèmia fins que la pressió assistencial va disminuir i va permetre reprendre les obres a mitjans de maig de l’any passat. També sorgeix la necessitat d’ampliar l’abast de la reforma plantejada a l’inici per solucionar afectacions derivades de les obres del mercat.

Els serveis de medicina de família, infermeria i atenció a l’usuari ja es troben en funcionament. La reforma suposa també una reestructuració de l’organització que comporta la creació d’un equip d’atenció domiciliària (ATDOM) de muntanya i la presència de treballadors socials tres dies a la setmana. El servei de pediatria reprendrà l’activitat el proper 2 de maig.

El Consultori Local de Vallvidrera

El Consultori Local de Vallvidrera pertany a l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Sarrià SLP i Vallplasa Atenció Primària SLP, dues entitats de base associativa (EBA) que gestionen els serveis sanitaris d’atenció primària de les àrees de salut de Sarrià, Vallvidrera i les Planes.

La zona de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes ocupa unes 1.152 hectàrees de la ciutat de Barcelona, en un terreny predominantment boscós, on habiten 4.641 persones. Administrativament, pertany al barri de Sarrià–Sant Gervasi. Aquest districte està integrat en l’Àrea Bàsica de Salut 5D, organitzativament dependent de l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra. Aquesta comprèn geogràficament una major extensió que inclou territori urbà de Sarrià, de manera que el total de població assignada és d’unes 22.498 persones.

Al Consultori, hi treballen dos professionals de medicina de família, tres d’infermeria, un de treball social i una persona responsable d’atenció a l’usuari.

3  

Imatges

Foto 1: La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, durant la inauguració del CL Vallvidrera, avui

Foto 1: La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, durant la inauguració del CL Vallvidrera, avui 702

Foto 2: Una usuària a l'interior del nou Consultori Local de Vallvidrera

Foto 2: Una usuària a l'interior del nou Consultori Local de Vallvidrera 365

Foto 3: Una professional assistencial parla amb una usuària al nou CL de Vallvidrera

Foto 3: Una professional assistencial parla amb una usuària al nou CL de Vallvidrera 509

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia