Territori

El creuer Hanseatic Nature a Roses

El port de Roses preveu superar el nombre d'escales de creuers de fa dos anys

query_builder   17 abril 2022 16:00

event_note Nota de premsa

El port de Roses preveu superar el nombre d'escales de creuers de fa dos anys

  • El creuer Hanseatic Nature inicia la temporada i fa la seva primera visita a Roses amb uns 200 turistes
  • Roses preveu 8 escales de creuer i 2.000 passatgers
  • Més de 80 inscrits a l’Assemblea General de Medcruise que s’organitza a la Costa Brava, del 24 al 27 de maig de 2022
Ports de la Generalitat

Inici de la temporada amb un vaixell d’expedició

 

El port de Roses ha donat avui el tret de sortida a la temporada de creuers 2022 que anirà del 17 d’abril al 9 de novembre. El primer creuer de la temporada ha estat Hanseatic Nature que ha arribat per primera vegada a Roses, igual que la naviliera Happag Lloyds. Aquest és un vaixell d’expedició que obre la porta als turistes de creuer a ser exploradors en llocs tan especials i bonics com la badia de Roses.

 

El creuer ha arribat avui a les 7.30 h del port de Sète (França), ha fondejat a la badia de Roses i a les 19.00 hores preveu sortir cap al port de Tarragona. Porta uns 200 passatgers, la majoria dels quals són de nacionalitat alemanya.

 

A l’acte d’inici de la temporada han assistit el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila Fulcarà, l’alcalde de Roses, Joan Plana, i la diputada Montse Mindan, en representació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Diputació de Girona. Amb motiu de la seva primera escala al port rosinc, els representants institucionals han lliurat una metopa al capità del creuer, així com obsequis del territori.

Roses continua consolidant l’activitat de creuers

El port de Roses preveu superar les xifres de creuers d’abans de l’aturada de gairebé dos anys per la pandèmia. Aquesta temporada preveu la visita de 8 creuers, tres més que el 2019, i 2.000 passatgers, gairebé els mateixos que el 2019.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 180.000 euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros.

El 87% dels creuers vindran en temporada baixa, cosa que ajudarà a desestacionalitzar l’arribada de turistes a la Costa Brava. Aquesta temporada faran escala a Roses per primera vegada quatre creuers. Així, a més del d’avui, vindran els següents vaixells: La Belle des Oceans, Evrima i Spirit of Discovery.

El 50% dels creuers que arribaran a Roses són companyies nord-americanes i el 50% restant europees (alemanyes, britàniques i franceses).

Assemblea de Medcruise a la Costa Brava

Queda un mes i una setmana perquè Costa Brava Cruise Ports organitzi per primera vegada l’Assemblea General de Medcruise, del 24 al 27 de maig de 2022. Un esdeveniment en què els ports de Roses i Palamós, els seus municipis i la destinació Costa Brava en conjunt seran els amfitrions de la indústria creuerística d’arreu del món. Un acte que donarà una gran projecció internacional a la Costa Brava i als dos municipis amb activitat de creuers.

L’Assemblea ja compta amb més de 80 inscrits entre ports membres, empreses associades, companyies de creuers i premsa internacional. Aquest esdeveniment històric es complementa amb excursions l’Alt Empordà, on els socis de Medcruise podran sentir-se com els turistes de creuer i visitar el Museu Dalí a Figueres, la Casa-Museu Gala Dalí de Púbol i Cadaqués, entre altres.

17 d’abril de 2022   
2  

Imatges

El Hanseatic Nature inicia la temporada de creuers al port de Roses

El Hanseatic Nature inicia la temporada de creuers al port de Roses 105

Intercanvi de metopes entre els representants institucionals i el capità del vaixell Hanseatic Nature

Intercanvi de metopes entre els representants institucionals i el capità del vaixell Hanseatic Nature 88

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 371

`