Servei Català de Trànsit

Setmana Santa

La via que ha registrat més complicacions viàries al llarg d'avui dilluns ha estat l'AP-7 sud

L'AP-7 nord i sud concentren les principals retencions de l'operació tornada de Setmana Santa

Des de l'inici del dispositiu especial de Setmana Santa fins avui a les 22.00 h hi ha hagut cinc víctimes mortals en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana

query_builder   18 abril 2022 21:52

event_note Nota de premsa

La via que ha registrat més complicacions viàries al llarg d'avui dilluns ha estat l'AP-7 sud

L'AP-7 nord i sud concentren les principals retencions de l'operació tornada de Setmana Santa

Des de l'inici del dispositiu especial de Setmana Santa fins avui a les 22.00 h hi ha hagut cinc víctimes mortals en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana

Entre les 12.00 h d’ahir diumenge i les 21.00 h d’avui dilluns, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 542.000 vehicles, un 95% dels 570.000 vehicles previstos fins a les 24 h

Fins a les 22 h d’avui dilluns i des de l’inici de l’operació especial de Setmana Santa, el divendres 8 d’abril a les 15.00 h, han mort sis persones en sis accidents de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes. El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha destacat que “malgrat una sola víctima mortal ja s’ha de lamentar, la mortalitat d’aquesta Setmana Santa ha estat inferior a la del 2019”. Lamiel també ha subratllat que molta de la mobilitat que s’esperava durant la primera fase de l’operació sortida “es va desplaçar cap a la segona fase de l’operació sortida”. Però en general, hi ha hagut menys retencions que altres operacions de Setmana Santa.

Lamiel ha afegit que els diversos dispositius que ha posat en marxa l’SCT per aquesta Setmana Santa, han ajudat a reduir els problemes a la nostra xarxa viària. Per una banda, s’ha fet una difusió màxima de la informació del trànsit per xarxes i també amb les cròniques radiofòniques i televisives, oferint alternatives sempre que era possible. A més, s’ha habilitat un carril addicional a l’AP-7 entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei a l’AP-7. Les restriccions establertes per als camions també han ajudat a reduir els problemes. I finalment, els controls per part del mossos han contribuït a controlar les conductes imprudents dels conductors.

Entre les 12.00 h d’ahir diumenge, quan va començar l’operació tornada, i les 21.00 h d’avui dilluns, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 542.000 vehicles, dada que representa un 95% dels previstos (570.000 vehicles).

Pel que fa a la mobilitat d’avui dilluns, cap al migdia ha començat a complicar-se la circulació a diverses carreteres i autopistes, de retorn cap a l’àrea metropolitana. Els trams més destacats on hi ha hagut trànsit lent i aturades durant el matí  i fins al vespre han estat els següents:

  • AP-7 sud: trams de retencions entre Freginals i Castellbisbal
  • AP-7 nord: trams de retencions a Maçanet, Hostalric i la Roca del Vallès
  • C-16: entre Cercs i Berga
  • A-2: aturades a Bellpuig i entre el Bruc i Esparreguera
  • N-340: entre Creixell i Coma-ruga
  • N-II: 5 km a Tordera

Incidències viàries de diumenge, 17 d’abril

 Ahir diumenge, des de les 17.00 h i les 22.00 h es va produir un retorn parcial de vehicles i les vies que van registrar els problemes de trànsit més rellevants van ser també els trams nord i sud de l’AP-7

Sinistralitat Setmana Santa 2022

En la segona fase d’aquest dispositiu, des de dijous 14 d’abril  a les 15.00 h fins avui a les 22.00 h, hi ha hagut cinc víctimes mortals per sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat  8 d’abril a les 15.00 h, un total de sis persones han mort en sis accidents mortals a les carreteres i autopistes catalanes:

Tenint en compte que resten encara resten unes hores per donar per finalitzada l’operació de retorn de Setmana Santa, des del Servei Català de Trànsit insistim en demanar els conductors que encara hagin de tornar a casa, que siguin prudents a la carretera i respectin totes les normes de circulació per evitar accidents.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia