Drets Socials

Participants a les colònies de l'Estiu és teu

Les colònies de la Generalitat "L'estiu és teu!" obren les inscripcions a 4.123 places per fer activitats en 14 albergs de joventut

Joventut becarà les famílies vulnerables i amb infants amb discapacitat o dependència per tal de garantir unes colònies inclusives

query_builder   19 abril 2022 11:05

event_note Nota de premsa

Les colònies de la Generalitat "L'estiu és teu!" obren les inscripcions a 4.123 places per fer activitats en 14 albergs de joventut

Joventut becarà les famílies vulnerables i amb infants amb discapacitat o dependència per tal de garantir unes colònies inclusives

Participants a les colònies de l'Estiu és teu

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) obre a les 12 hores d’aquest migdia les inscripcions a la 28a edició de “L’estiu és teu!", un procés que es podrà fer pel sistema de reserva directa de places a través de l’oferta del portal virtual.

Amb el reclam “Estiu per sempre. Les colònies com sempre han estat”, les colònies de la Generalitat són un programa de lleure educatiu adreçat a infants i adolescents de 5 a 16 anys. A través d’una àmplia oferta d’activitats, s’ofereixen estades de fins a deu dies en 14 albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat): Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l’Escala, L’Espluga de Francolí, Móra la Nova, Núria, Planoles, Tremp, la Vall d’en Bas i Vic.

Les catorze tipologies d’estades a escollir són: música (4 estils, 25 instruments a triar i un torn en anglès), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (bàsquet, handbol o poliesportives), multiesportives (31 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, ciència i enginy, circ, cinema, excursionisme, dansa i emocions, fotografia i imatge, art i creativitat i natura.

D’aquesta oferta, les novetats d’aquesta edició 2022 són les estades d’art i creativitat a l’alberg de Planoles, en les quals s’ensenyarà a expressar les emocions a través del dibuix, la pintura o l’escultura; les colònies de fotografia i imatge a Móra la Nova, on nois i noies aprendran a editar fotos i vídeos; les estades de ciència i enginy a Cabrera de Mar, on es faran experiments, robòtica i programació; les estades de natura a Canyamars, en les quals es coneixerà la geologia, la fauna i la flora de l’entorn; i les estades poliesportives, on es faran tastos d’esports convencionals -com l’hoquei i el judo- però també d’esports minoritaris d’arreu del món i per a persones amb diversitat funcional.

Pel que fa al nombre total de places que s’ofereixen per aquest 2022 és de 4.123, 1.588 més que l’estiu passat, que estaran a càrrec de més de 600 monitors i monitores. Aquestes places es repartiran en un total de 65 torns al llarg de l’estiu, essent el juliol és el mes amb major oferta (3.565 places), seguit de l’agost (558). I per edats de participants, la franja de 8 a 12 anys és la que disposa de més oferta (1.798 places), seguida per la de 13 a 16 anys (1.537), la de 8 a 16 anys (748), i la de 5 a 7 anys (40).

En relació a la distribució territorial, Girona és la demarcació on més places s’ofereixen amb un total de 1.653, seguida del Camp de Tarragona (892), Barcelona (790), les Terres de l’Ebre (740) i Lleida (48).

Pel que fa l’històric de participació, les colònies que impulsa la Generalitat han acollit 155.556 infants i joves des de la seva posada en marxa el 1995.

 

Beques per a famílies vulnerables

L’objectiu de Joventut és que ‘L’estiu és teu!’ continuïn sent unes colònies inclusives i que garanteixin la igualtat d’oportunitats a l’hora de gaudir del lleure educatiu. Per això, l’ACJ destina beques i ajuts tant per a famílies vulnerables com per a famílies amb fills i filles amb dependència o discapacitat.

Per tal de garantir que els infants i adolescents de famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social tinguin l’estada becada, Joventut hi destina un total de 550.000 euros aquest 2022. Les inscripcions per a optar a aquestes beques es vehiculen a través dels Serveis Bàsics d’Atenció Social a partir del 2 de maig. Es tracta d’uns ajuts que han beneficiat un total de 7.147 participants des de l’establiment d’aquesta mesura el 2014.

Pel que fa als participants amb dependència o discapacitat reconeguda, les beques del programa garanteixen que disposin de monitors i monitores en exclusiva per tal de poder participar de les diferents activitats. Gràcies a l’aportació de 419.815€ acumulada des del 2013, un total de 588 infants i adolescents amb aquesta circumstància han pogut participar al programa amb l’ajut de fins a 517 persones de suport.

D’altra banda, "L'estiu és teu!" també beneficia les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores, les quals continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades. Aquests ajuts van beneficiar 493 participants en l’edició passada (388 nombroses, 88 monoparentals i 17 acollidores), i un total de 15.547 des de la implantació d’aquesta mesura el 2008.

Finalment, un total de 130 titulars del Carnet Jove també van gaudir de “L’estiu és teu!” de l’edició passada amb una reducció sobre el preu de l’estada del 5%.

3  

Imatges

Cartell de l'Estiu és teu 2022

Cartell de l'Estiu és teu 2022 1413

Participants a les colònies de l'Estiu és teu

Participants a les colònies de l'Estiu és teu 1142

Participants a les colònies de l'Estiu és teu

Participants a les colònies de l'Estiu és teu 151

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia