Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils posa en servei els nous quioscos interactius d'informació a les seves estacions

query_builder   20 abril 2022 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils posa en servei els nous quioscos interactius d'informació a les seves estacions

 • Els quioscos digitals donen informació en temps real dels horaris, les incidències, les alteracions programades del servei o les opcions per completar el viatge amb altres operadors
 • S’han instal·lat a un total de 27 estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia
FGC
Quiosc interactiu a l'estació de Pl. Espanya.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en servei els nous quioscos interactius d’informació a les seves estacions per millorar l’atenció a les persones usuàries i facilitar l’experiència del viatge amb transport públic. Aquestes instal·lacions proporcionen en temps real dades d’interès per a les persones usuàries en el moment de viatjar com són els horaris, les incidències, les alteracions programades del servei o les possibilitats per completar el viatge amb altres operadors.

La presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà assenyala que, per tal d’aconseguir que més persones es desplacin en transport públic, “el que hem de fer és facilitar aquest canvi modal, que les persones tinguin totes les necessitats cobertes en el moment que viatgen en tren i fer-ho d’una manera fàcil i directa”. Subirà remarca que els nous quioscos digitals compleixen aquesta funció “fent possible que les persones que viatgen amb Ferrocarrils consultin la informació de l’estació, del tren, de l’itinerari, de l’entorn de l’estació, i això els ajudi a prendre totes les decisions per completar de manera satisfactòria el seu viatge”.

Marta Subirà recorda que “les persones usuàries són el centre de l’estratègia de digitalització de Ferrocarrils i la informació al client n’és un àmbit cabdal” i destaca que les persones que viatgen amb FGC poden consultar “en quin punt del trajecte es troba un tren, saber el grau d’ocupació, viatjar amb connexió 5G entre Pl. Espanya i Europa | Fira, consultar tot tipus de dades al portal de dades obertes o conèixer en línia l’ocupació dels aparcaments d’enllaç”. Tots els avantatges que aporta la digitalització a la mobilitat amb transport públic contribueixen “a la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire metropolità”.

FGC
El quiosc mostra les opcions per completar el viatge amb altres operadors.


Les dades que ofereixen aquests quioscos interactius, que disposen de pantalla tàctil i sensor de llum, estan organitzades en un menú on hi ha accés a set funcionalitats:

 • Horari, per consultar la informació horària dels trens.
 • Estat del servei, per conèixer si hi ha alteracions previstes o incidències.
 • Plànol de la xarxa, amb el detall de totes les línies i estacions d’FGC.
 • Planificador de viatges, amb l’aplicació de Google.
 • Plànol de l’entorn, amb mapes de la pròpia estació i de la seva zona d’influència.
 • Instal·lacions, amb informació de l’estat d’ascensors i escales mecàniques.
 • Aplicació Geotren d’FGC, amb informació en temps real del posicionament dels trens i el seu grau d’ocupació.

La informació és global, és a dir, no només ofereixen informació de la xarxa de Ferrocarrils sinó que també donen informació del servei d’altres operadors per tal de facilitar la intermodalitat i complementar l’experiència del viatge, sempre que aquestes siguin dades obertes.

FGC


La ubicació al vestíbul de les estacions facilita que en facin ús tant les persones usuàries habituals de Ferrocarrils com aquelles que en fan un ús puntual, així com els turistes que es puguin desplaçar per la xarxa de transports. Els quioscos, que són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda, també faciliten la consulta d’informació a aquelles persones que no disposen de l’aplicació per a mòbils d’FGC o a aquelles que no estan acostumades a fer aquest tipus de consultes en el telèfon mòbil.

Les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira han estat les primeres d’un total de 27 que compten amb aquests quioscos. Durant el mes de març s’han instal·lat a les següents estacions:

 • Línia Barcelona-Vallès: Pl. Catalunya (hi ha dos quioscos), Provença (hi ha dos quioscos), Gràcia, Av. Tibidabo, Muntaner, Sarrià, Valldoreix, Sant Cugat, Volpelleres, Sant Joan, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, Rubí, Terrassa Rambla i Vallparadís Universitat.
 • Línia Llobregat-Anoia: Plaça Espanya, Cornellà Riera, Europa | Fira, Igualada, Ildefons Cerdà, L’Hospitalet, Sant Josep, Sant Boi, Molí Nou Ciutat Cooperativa, Martorell Central i Manresa Alta.

En funció de la resposta, està previst instal·lar més quioscos interactius a la resta d’estacions de la xarxa de Ferrocarrils.

6  

Imatges

Foto

Foto 1441

Foto

Foto 1872

Foto

Foto 1942

Foto

Foto 1425

Foto

Foto 1822

Foto

Foto 1557

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 617

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia