Interior

Foto

Elena, sobre la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local de Salt: 'És un exemple del model policial que volem'

query_builder   20 abril 2022 14:40

event_note Nota de premsa

Elena, sobre la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local de Salt: 'És un exemple del model policial que volem'

Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, han visitat aquest migdia les instal·lacions de la comissaria conjunta de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Salt.

La comissaria conjunta de Mossos d’Esquadra i Policia Local es va posar en funcionament l’any 2012, amb una inversió inicial de 3 milions d’euros en un equipament que té una superficie de 3.000 m². En un inici, la comissaria comptava amb una trentena d’agents dels Mossos d’Esquadra i 53 agents de la policia local. Actualment, la comissaria compta amb 52 agents de la PG-ME i 57 agents de la policia local, superant el centenar d’efectius entre els dos cossos. El darrer any s’han destinat a la comissaria de Salt un total de 17 mossos més, la qual cosa suposa un creixement del 40%. L’arribada dels nous agents ha suposat que s’hagin fet diverses obres d’adaptació a la comissaria; concretament, uns vestidors nous i una zona de magatzem nova.

El conseller Joan Ignasi Elena ha destacat de la comissaria de Salt que “permet una màxima coordinació entre les policies locals i els Mossos d’Esquadra”. “Aìxò dona molt bons resultats i per això ho volem subratllar. És just el que volem”, ha afirmat el conseller. 

En aquest sentit, segons ha explicat Elena, els principis bàsics amb què actuem són “la proximitat a través de la qual podem escoltar i veure la realitat, així com la coordinació entre diferents dispositius policials, i Salt n’és un exemple molt evident”.

El titular d’Interior ha informat que els fets delictius penals s’han reduït un 5% i que l’efectivitat policial ha incrementat amb un 14% més de detencions que el període anterior. Segons ha manifestat Elena, “això es nota en els resultats”. 

Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha assegurat que la comissaria de Salt “és un model d’exemple per a les comissaries del territori” i ha agraït al conseller “l’increment d’efectius de Mossos d’Esquadra que tant el municipi de Salt com la seva àrea urbana reclamaven des de fa temps per augmentar l'eficàcia i l’eficiència dels cossos policials”.

En la mateixa línia que el conseller, Viñas ha reiterat “la bona coordinació i el bon funcionament d’aquesta comissaria” i ha ressaltat “la feina compartida” feta amb el Departament. L’alcalde ha explicat que des de l’Ajuntament s’ha fet un esforç per consolidar la Policia Local tant amb efectius com amb mitjans.  

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia