Cultura

FOTO

Consellera Garriga: "La Biennal de Venècia representa un salt internacional per a Lara Fluxà i un èxit per a la cultura catalana"

query_builder   20 abril 2022 15:08

event_note Nota de premsa

Consellera Garriga: "La Biennal de Venècia representa un salt internacional per a Lara Fluxà i un èxit per a la cultura catalana"

  • Avui s’ha presentat a Venècia el projecte Llim, de l’artista mallorquina Lara Fluxà, comissariat per Oriol Fontdevila 
FOTO

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez, ha presentat avui en roda de premsa a Venècia el projecte Llim, de l’artista mallorquina Lara Fluxà, comissariat per Oriol Fontdevila. Aquesta instal·lació, que ocuparà durant set mesos l’espai Catalonia in Venice, representa Catalunya a la 59a edició de la Biennal d'Art de Venècia, dins el programa Eventi Collaterali. 

La consellera ha estat acompanyada del director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda; la directora general de Cultural del Govern de les Illes Balears, Catalina Solivellas; el comissari de l’exposició, Oriol Fontdevila; i l’artista Lara Fluxà. 

La consellera Garriga ha destacat “la bona feina que fa anys que desenvolupa l’Institut Ramon Llull per promocionar la cultura catalana a l’exterior”, que des de 2009 produeix i organitza la participació de Catalunya als Eventi Collaterali de la Biennal dArt de Venècia 

La consellera de Cultura ha posat de manifest el bon moment que està vivint la cultura catalana a nivell internacional, ha recordat el triomf de Carla Simón a la Berlinale amb la pel·lícula Alcarràs, la presència destacada dels escriptors i escriptores catalanes a la London Book Fair de Londres, la inauguració a París de l’exposició dedicada a Gaudí al Museu d'Orsay, i l’èxit de la companyia catalana La Perla 29 a París fent teatre en català amb ‘28 i mig’ al Théatre National de la Colline. Garriga ha afirmat que des del Departament de Cultura es treballa per incrementar el pressupost de Cultura, i això ens permetrà “impulsar encara més la cultura catalana a l’exterior”.  

Durant la roda de premsa a Venècia, la consellera Garriga ha felicitat els artistes que hi participen a la Biennal i ha destacat que “Lara Fluxà representa el paradigma del que podria ser una trajectòria artística a casa nostra: formada a la Facultat de Belles Arts de la UB, ha seguit un recorregut per l’espai 13 de la Fundació Miró, la Sala d’Art Jove de la Secretaria de Joventut, ha tingut una beca de recerca i innovació del Departament de Cultura i ha estat artista resident a la Panera”. “Estem convençuts que la Biennal representarà un salt internacional i l’inici d’una exitosa nova etapa”. Garriga ha dit també que l’any 2021, el Departament de Cultura va incorpora obra de Lara Fluxà a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani. 

La intervenció de Lara Fluxà a Venècia es composa d’un conjunt de cisternes, càpsules i conduccions vítries; en paraules de l’artista, “un grup de famílies d’organismes sense pell, en diàleg i transformació amb l’aigua”. Provinent del canal de Venècia, l’aigua circularà permanentment per l’interior de la instal·lació, deixant residus, llots i sediments, és a dir llim, que dona títol a l’exposició. Durant els set mesos de la Biennal, l’obra anirà assimilant el subsòl de Venècia, incorporant-lo al pavelló a través de les canonades. Aquesta tarda, a les 17 hores, la consellera Garriga inaugurarà l’instal·lació ubicada a l’espai català, acompanyada del delegat del govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi; i de la directora artística de la 59a Biennale d’Arte, Cecilia Alemani. 

A la 59a edició de la Biennal d'Art de Venècia hi participaran 213 artistes procedents de 58 països. La comissària i escriptora Cecilia Alemani (Milà, 1977) és la directora daquesta edició de la Biennal que porta per títol The Milk of Dreams (La Llet dels somnis) i fa referència a un llibre de la pintora i escriptora britànica Leonora Carrington, en el qual, com diu Alemani, l’artista surrealista descriu un món màgic on la vida és revisionada constantment a través del prisma de la imaginació, i on tothom pot canviar, transformar-se i convertir-se en alguna cosa i en algú altre.”  

 

  

 

4  

Imatges

Fotografia presentació Llim

Fotografia presentació Llim 624

Fotografia presentació Llim_2

Fotografia presentació Llim_2 653

Fotografia presentació Llim_3

Fotografia presentació Llim_3 676

Fotografia de grup

Fotografia de grup 563

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 2174

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia