Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura col·labora en el primer Bicibús del Ripollès, en el marc del projecte de cooperació Leader Energia, Forest i Canvi Climàtic

query_builder   21 abril 2022 11:25

event_note Nota de premsa

L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura col·labora en el primer Bicibús del Ripollès, en el marc del projecte de cooperació Leader Energia, Forest i Canvi Climàtic

El primer Bicibús de la comarca del Ripollès ja és una realitat. La col·laboració entre l’esmentada entitat, l’Ajuntament de Ripoll, l’Associació Canvis en Cadena, i la comunitat educativa de l’Escola Joan Maragall de Ripoll ha promogut la implantació d’aquest model de mobilitat sostenible a la capital del Ripollès

El Bicibús es posa en marxa demà, 22 d’abril, amb 3 rutes i 11 parades que connectaran diferents punts de Ripoll amb l’escola. Cada escamot ciclista està guiat per adults voluntaris, i en diferents punts de la ruta es van incorporant els infants que es desplacen cap al centre lectiu. El seu funcionament recorda al dels busos interurbans que fan parada en un recorregut i horaris establerts.

L’associació que ha dinamitzat aquest primer Bicibús a Ripoll és Canvis en Cadena. Aquesta iniciativa, originària de la comarca d’Osona, ha implantat desenes de bicibusos en diverses poblacions de Catalunya, i la tendència segueix en creixement.

Per a garantir la seguretat i el correcte funcionament del Bicibús s’han format 6 pares i mares de l’escola que voluntàriament acompanyaran els nens i nenes. D’altra banda, tot l’escamot ciclista vestirà armilles d’alta visibilitat per a garantir un desplaçament segur.

L'acció de promoció i difusió del Bicibús s'emmarca en el projecte Energia, Forest i Canvi Climàtic (ENFOCC) de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. És un projecte de cooperació Leader que té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics, i a la població en general la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible, a fi de generar un impacte important als territoris rurals catalans.

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura és un dels 11 Grups d’Acció Local, finançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2022.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 108

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia