• Del 8 al 18 d'abril, l’Astronòmic ha rebut un total de 2.422 persones visitants, el millor resultat de Setmana Santa des de la seva obertura l’any 2009
  • La programació de fins a quatre sessions nocturnes diàries i l’èxit de les sessions destinades al públic familiar han impulsat l’afluència de visitants
  • Aquesta temporada es preveu la recuperació de l’afluència habitual d’escolars al Parc amb més de 4.000 alumnes visitants
FGC
Visitants gaudeixen de la projecció d'una pel·lícula al Planetari


El Parc Astronòmic del Montsec ha registrat un rècord d’afluència de persones visitants durant els dies festius d’aquesta Setmana Santa. Del 8 al 18 d’abril ha rebut un total de 2.422 persones usuàries, la millor xifra de la seva història des de la seva obertura l’any 2009. Un resultat molt positiu que, alhora, representa un increment de visitants del 2% respecte al mateix període de l’any 2019, abans de la pandèmia, quan les instal·lacions van acollir un total de 2.368 persones visitants.

Una dada molt positiva que es tradueix en la recuperació del nivell d’activitat habitual del Parc Astronòmic del Montsec després de dues temporades afectat per les mesures imposades per a evitar la propagació de la COVID-19 mitjançant la limitació de mobilitat de persones arreu del territori.

La clau de l’èxit d’aquesta Setmana Santa ha estat, clarament, la recuperació de l’oferta de places per a les activitats nocturnes, el plat fort de l’oferta de l’Astronòmic. Durant aquests dies s’ha programat quatre sessions per jornada que han acollit 1.566 persones en visites nocturnes generals, xifra que ha superat lleugerament les 1.554 persones de la temporada 2019.

Divulgació científica i astronòmica per a famílies i escolars

Una altra dada positiva d’aquests dies festius ha estat la bona acollida a l’oferta de sessions destinades al públic familiar, una aposta de l’Astronòmic per a la divulgació de l’astronomia i la ciència per a tots els públics. Gairebé 700 persones, 434 persones en visites diürnes familiars i 259 persones en visites nocturnes familiars, han gaudit d’aquesta proposta adaptada a un públic cada cop més representatiu per l’equipament d’Àger, el que ha representat un 20% de creixement respecte les dades del 2019.

Pel que fa a la divulgació i educació en ciència i astronomia, és important mencionar que l’Astronòmic és un equipament àmpliament apreciat per la comunitat escolar. Enguany, després de dos anys condicionats per la pandèmia, es preveu la recuperació de l’afluència habitual d’aquest segment amb la visita de més de 4.000 alumnes d’escoles i instituts al Parc durant la temporada 2022.
 

Una temporada carregada de propostes per a tots els públics

El Parc Astronòmic del Montsec, ubicat al municipi d’Àger, a la comarca de la Noguera, va iniciar la seva 14a temporada el passat 18 de febrer i durant tot l’any oferirà activitats i esdeveniments en plena natura per apropar la ciència a la ciutadania i donar a conèixer l’espectacularitat del cel de la Serra del Montsec.

Entre l’àmplia oferta d’esdeveniments, destaca la projecció de dues noves pel·lícules: ‘Beyond the sun - Cercant una nova Terra’ a les visites nocturnes familiars, i ‘Desvelant l’Univers Invisible’ a les visites nocturnes generals. Una altra proposta és la 12a edició del cicle “Música sota les Estrelles”, que ha ampliat fins a cinc els concerts per donar resposta a la gran acollida que aquesta proposta obté any rere any.

Paral·lelament, durant el 2022 també es manté en programació el 8è Festival d’Astronomia, que tindrà lloc del 28 d’octubre a l’1 de novembre. Aquesta trobada compta amb un ampli recull d’activitats de divulgació científica, culturals i d’oci orientades al públic familiar per apropar la ciència a la societat i fomentar el coneixement del Montsec com a destinació d’astroturisme.

1  

Imatges

Foto

Foto 257

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 342