Polítiques Digitals

AINAmora't - Per Sant Jordi un llibre, una rosa i una VEU

El projecte AINA se suma a la celebració de Sant Jordi

query_builder   22 abril 2022 09:30

event_note Nota de premsa

El projecte AINA se suma a la celebració de Sant Jordi

  • El projecte AINA tindrà paradeta pròpia a la Fira de Sant Jordi de Barcelona
  • El Departament de la Vicepresidència proposa sumar una nova tradició a la del llibre i la rosa: aportar la nostra veu al registre de veus del Projecte AINA
AINAmora't per Sant Jordi

El Projecte AINA tindrà parada pròpia a la superilla literària de Barcelona demà dissabte 23 d’abril, en el marc de la celebració de les activitats de la Diada de Sant Jordi. Des de les 9 del matí a les 21 hores, tothom qui vulgui podrà registrar la seva veu a la paradeta situada al carrer de Rosselló amb Passeig de Gràcia.

Impulsat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori en col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center- AINA és un projecte basat en tecnologies de dades i Intel·ligència Artificial per fer possible que les màquines entenguin i parlin el català. Es tracta d’un projecte estratègic que té com a objectiu últim ensenyar català a les màquines de manera que la ciutadania pugui relacionar-se amb elles i participar en el món digital en català al mateix nivell que els parlants d’una llengua global, com ara l’anglès, i evitar, així, l’extinció digital de la llengua catalana. En aquest sentit, el projecte AINA està construint els corpus i els models de llengua del català per facilitar que les empreses tecnològiques puguin desenvolupar les seves solucions o serveis específics (traductors, assistents personals, sintetitzadors de veu, classificadors de textos, etc.) en la nostra llengua.

A mitjans del passat mes de febrer, el Govern de Catalunya va llançar la campanya ‘La nostra llengua és la teva veu’ en el marc del projecte AINA amb l’objectiu de recollir el màxim de veus possible per nodrir de continguts la primera versió del corpus de veu del català, imprescindible per ensenyar les màquines a entendre i parlar la nostra llengua. La campanya convida la ciutadania de parla catalana de totes les edats, gèneres, condicions i procedències a “donar” la seva veu a través del web projecteaina.cat, des d’on tothom pot llegir, enregistrar i validar un nombre il·limitat de frases agrupades de 5 en 5 a la plataforma Common Voice de Mozilla.

 

1  

Imatges

AINAmora't  - Per Sant Jordi un llibre, una rosa i una VEU

AINAmora't - Per Sant Jordi un llibre, una rosa i una VEU 160

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia