Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Setmana sense soroll

Del 25 d'abril a l'1 de maig, #SSS2022

Tot a punt per celebrar la Setmana Sense Soroll, amb el lema "Abaixem el volum"

query_builder   22 abril 2022 14:05

event_note Nota de premsa

Del 25 d'abril a l'1 de maig, #SSS2022

Tot a punt per celebrar la Setmana Sense Soroll, amb el lema "Abaixem el volum"

  • Del 25 d’abril a l’1 de maig se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll, que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica
  • El 25 i 26 d’abril tindrà lloc a Granollers el quart Congrés Acusticat, punt de trobada de referència, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental del nostre territori
Setmana Sense Soroll

Del 25 d’abril a l’1 de maig de 2022, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural promou la Setmana Sense Soroll (SSS), amb mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica. Amb el lema "Abaixem el volum", la SSS del 2022 busca posar en valor totes aquelles mesures permanents, actuacions i accions que afavoreixen la millora de la qualitat acústica del nostre entorn. Al web de la SSS es poden consultar de manera actualitzada totes les activitats programades i diferents recursos educatius i de sensibilització.

Conscienciant sobre el soroll

D’entre les activitats destacades de la Setmana, el dissabte 30 d’abril i diumenge 1 de maig, el Cosmocaixa de Barcelona organitza un taller familiar per “visualitzar” el so. Sota el títol Quan el Foc Balla, s’oferirà a les famílies diferents experiències per mirar de visualitzar el so i, fins i tot, intentar que el foc balli al ritme de la música.

El 27 d’abril és el Dia Internacional de Conscienciació sobre el soroll, que aquest any té el lema “Protegeix la teva oïda, protegeix la teva salut”. La celebració d’aquest dia pretén conscienciar sobre la necessitat de preservar l’ambient acústic, la bona salut auditiva i sobre les molèsties i efectes perjudicials que el soroll genera i té per a la salut. Aquesta és una iniciativa del Center for Hearing and Communication (CHC), que, l’any 1996, va establir aquest esdeveniment anual per encoratjar la població a reduir el soroll i la contaminació acústica.

Acusticat

L’Acusticat, a Granollers

Durant la SSS, concretament el 25 i el 26 d’abril, se celebrarà a Granollers el quart Congrés de l’Acústica, Acusticat, un esdeveniment biennal nascut l’any 2016 i que fins ara s’ha celebrat a Sabadell, Terrassa i Sant Cugat del Vallès. L’Acusticat –organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, amb el suport de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Associació de Consultors Acústics de Catalunya, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la UPC, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l’Ajuntament de Granollers i la col·laboració d’entitats del sector i universitats– és un punt de trobada de referència, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental del nostre territori, i està orientat a les solucions tecnològiques, intangibles i socials. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia