Territori

Logotip agenda urbana de Catalunya

Puigneró viatja a Nova York per defensar els drets lingüístics, digitals i la vertebració territorial de Catalunya

query_builder   22 abril 2022 14:33

event_note Nota de premsa

Puigneró viatja a Nova York per defensar els drets lingüístics, digitals i la vertebració territorial de Catalunya

  • El vicepresident signarà un acord amb ONU-Hàbitat que permetrà que Catalunya aculli una projecte pioner de Nacions Unides

 

  • Presentarà el projecte AINA a la comunitat exterior dels Estats Units amb la voluntat de fer arribar la importància que els drets lingüístics deks catalans estiguin recollits en l’àmbit digital
Logotip Agenda urbana de Catalunya

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, serà a Nova York del 25 al 28 d’abril per defensar els drets lingüístics, digitals i la vertebració territorial de Catalunya.

Puigneró participarà a l’Assemblea General de Nacions Unides on presentarà la implementació de l’Agenda Urbana. Catalunya i ONU-Hàbitat signaran un memoràndum d’entesa per fer projectes conjunts. El dimarts 26, el vicepresident intervindrà en una taula rodona dels Small Island Developing States organitzada per ONU-Hàbitat en la què exposarà l’estat d’elaboració de l’Agenda urbana de Catalunya, amb l’aposta per la digitalització com a vector transversal per impulsar la sostenibilitat econòmica, l’equilibri territorial i l’equitat social. Digitalització i transició verda cap a un model econòmic climàticament neutre són dos dels pilars que Catalunya defensarà com a bàsics per garantir la resiliència dels territoris i les ciutats davant els reptes de futur.

El dimecres 27, Puigneró també participarà en l’Assemblea Mundial de Ciutats i Governs Regionals que tindrà lloc en el si de la Global Taskforce of Local and Regional Governments, organitzada per Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). En aquest fòrum, reivindicarà el paper dels governs regionals en la implantació de l’Agenda Urbana, com a nivells de govern que sobrepassen l’àmbit, sovint limitat, de les ciutats, però més propers a les persones i coneixedors de la realitat del seu territori que els governs estatals.

El mateix dilluns, el vicepresident presentarà el projecte AINA a la comunitat catalana a l’exterior en un acte obert a Nova York. Gràcies a la col·laboració de Ràdio Amèrica Barcelona (RAB) s’emetrà un programa especial, realitzat des de Nova York amb connexions en irecte des de les delegacions de Mèxic, Argentina, Equador i Brussel·les.

La voluntat és compartir amb la comunitat catalana a l’exterior, el projecte AINA perquè la tecnologia entengui i parli el català.

Les comunitats catalanes participaran activament en l’enregistrament de veus i explicaran quines activitats duen a terme per fomentar i mantenir viu el català a l’exterior.

Acompanyaran al vicepresident la directora general de Nació Digital i Agenda Urbana, Maria Galindo, i la directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Mercè Conesa.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 153

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia