Imatge aèria Delta Setmana Santa 2022
En el marc de l’operatiu especial de vigilància amb motiu de les vacances de Setmana Santa posat en marxa pel Cos d’Agents Rurals a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’han realitzat un total de 797 inspeccions i interposat 29 denúncies.

D’aquest total, el grup més nombrós d’actuacions són les referents a l’acampada, àmbit on s’han fet 150 inspeccions i 11 denúncies. La inspecció d’autocaravanes i caravanes per pernoctar en zones no habilitades ha comportat 81 inspeccions i 12 denúncies. I les molèsties a animals per fer cas omís a indicadors limitadors d’accés han general 13 inspeccions i 4 denúncies. 

Per circulació motoritzada s’han fet 11 inspeccions i 2 denúncies. Un total de 112 actuacions s’han realitzat per a regular l’afluència d’usuaris, 89 sobre activitats en àrees recreatives, 22 per activitats en zones de bany i 59 per afluència de vehicles.

Destaquen les actuacions de prevenció de risc d’incendi amb 101 inspeccions per coure menjar prop de zones forestals o agrícoles i 74 per fer focs d’esbarjo.

Les activitats esportives en llocs protegits han generat 51 actuacions, i la pesca 34 inspeccions.

Tot i l’elevat nombre d’actuacions per afluència de públic, no s’han produït aglomeracions ni problemàtiques importants i el balanç general és que el públic dels espais naturals, en línies generals, ha respectat l’entorn.

Entre els dies 15 i 18 d’abril el Cos d’Agents Rurals ha mantingut un operatiu especial de vigilància i control dels espais naturals protegits per tal de garantir el compliment de la normativa i la preservació dels mateixos. Per aquest motiu, més de 200 efectius del cos han treballat arreu de Catalunya, centrant esforços especialment en més de 50 parcs i espais naturals.

El dispositiu s’ha centrat en fer una vigilància preventiva per facilitar l’accés als espais naturals de forma controlada i segura per a les persones, vetllar per la prevenció dels incendis, i que les activitats d’acampada i la circulació motoritzada es desenvolupessin adequadament.

A més de vetllar per fer compatibles les activitats d’oci i turístiques amb la protecció del paisatge, la flora i la fauna, també s’ha vigilat que no es causés perjudicis a les activitats agrícoles i ramaderes.

El dispositiu ha comptat amb el suport d’un helicòpter i embarcacions de vigilància.

1  

Imatges

Imatge Aèria Delta Setmana Santa 2022

Imatge Aèria Delta Setmana Santa 2022 95