Agents Rurals

Imatge aèria Delta Ebre Setmana Santa 2022

Els Agents Rurals fan més de 800 actuacions a Tarragona i les Terres de l'Ebre en el marc del dispositiu especial de vigilància de Setmana Santa

query_builder   22 abril 2022 17:00

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals fan més de 800 actuacions a Tarragona i les Terres de l'Ebre en el marc del dispositiu especial de vigilància de Setmana Santa

Imatge aèria Delta Setmana Santa 2022
En el marc de l’operatiu especial de vigilància amb motiu de les vacances de Setmana Santa posat en marxa pel Cos d’Agents Rurals a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’han realitzat un total de 797 inspeccions i interposat 29 denúncies.

D’aquest total, el grup més nombrós d’actuacions són les referents a l’acampada, àmbit on s’han fet 150 inspeccions i 11 denúncies. La inspecció d’autocaravanes i caravanes per pernoctar en zones no habilitades ha comportat 81 inspeccions i 12 denúncies. I les molèsties a animals per fer cas omís a indicadors limitadors d’accés han general 13 inspeccions i 4 denúncies. 

Per circulació motoritzada s’han fet 11 inspeccions i 2 denúncies. Un total de 112 actuacions s’han realitzat per a regular l’afluència d’usuaris, 89 sobre activitats en àrees recreatives, 22 per activitats en zones de bany i 59 per afluència de vehicles.

Destaquen les actuacions de prevenció de risc d’incendi amb 101 inspeccions per coure menjar prop de zones forestals o agrícoles i 74 per fer focs d’esbarjo.

Les activitats esportives en llocs protegits han generat 51 actuacions, i la pesca 34 inspeccions.

Tot i l’elevat nombre d’actuacions per afluència de públic, no s’han produït aglomeracions ni problemàtiques importants i el balanç general és que el públic dels espais naturals, en línies generals, ha respectat l’entorn.

Entre els dies 15 i 18 d’abril el Cos d’Agents Rurals ha mantingut un operatiu especial de vigilància i control dels espais naturals protegits per tal de garantir el compliment de la normativa i la preservació dels mateixos. Per aquest motiu, més de 200 efectius del cos han treballat arreu de Catalunya, centrant esforços especialment en més de 50 parcs i espais naturals.

El dispositiu s’ha centrat en fer una vigilància preventiva per facilitar l’accés als espais naturals de forma controlada i segura per a les persones, vetllar per la prevenció dels incendis, i que les activitats d’acampada i la circulació motoritzada es desenvolupessin adequadament.

A més de vetllar per fer compatibles les activitats d’oci i turístiques amb la protecció del paisatge, la flora i la fauna, també s’ha vigilat que no es causés perjudicis a les activitats agrícoles i ramaderes.

El dispositiu ha comptat amb el suport d’un helicòpter i embarcacions de vigilància.

1  

Imatges

Imatge Aèria Delta Setmana Santa 2022

Imatge Aèria Delta Setmana Santa 2022 95

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia