Agents Rurals

Vista aèria Cap de Creus

Els Agents Rurals fan més de 250 actuacions a les comarques gironines en el marc del dispositiu especial de vigilància de Setmana Santa

query_builder   22 abril 2022 17:48

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals fan més de 250 actuacions a les comarques gironines en el marc del dispositiu especial de vigilància de Setmana Santa

Imatge aèria Cap de Creus Setmana Santa 2022
En el marc de l’operatiu especial de vigilància amb motiu de les vacances de Setmana Santa, el Cos d’Agents Rurals ha realitzat un total de 247 inspeccions a les comarques de Girona.

D’aquest total, el grup més nombrós d’actuacions són les inspeccions de pesca, que han estat 65. Sobre aquesta activitat també s’han interposat 3 denúncies. Segueixen les actuacions relatives a la circulació de vehicles motoritzats. Per aquest motiu s’han fet 59 inspeccions i interposat 13 denúncies.

L’afluència de persones usuàries ha generat 41 actuacions, i l’afluència de vehicles 33. S’han fet 11 actuacions per acampades i 6 en àrees recreatives. Les caravanes o autocaravanes turístiques han estat motiu de 7 actuacions. Les activitats esportives i fotogràfiques han generat 7 inspeccions i les zones de bany 7 més.

Dins les actuacions de prevenció d’incendis s’han fet un total de 9 inspeccions, ja sigui a causa de focs esbarjo o focs per coure menjar.

El balanç de la Setmana Santa és que no s’han produït aglomeracions ni problemàtiques importants i que el públic dels espais naturals, en línies generals, ha respectat l’entorn.

Entre els dies 15 i 18 d’abril el Cos d’Agents Rurals ha mantingut un operatiu especial de vigilància i control dels espais naturals protegits per tal de garantir el compliment de la normativa i la preservació dels mateixos. Per aquest motiu, més de 200 efectius del cos han treballat arreu de Catalunya, centrant esforços especialment en més de 50 parcs i espais naturals.

El dispositiu s’ha centrat en fer una vigilància preventiva per facilitar l’accés als espais naturals de forma controlada i segura per a les persones, vetllar per la prevenció dels incendis, i que les activitats d’acampada i la circulació motoritzada es desenvolupessin adequadament.

A més de vetllar per fer compatibles les activitats d’oci i turístiques amb la protecció del paisatge, la flora i la fauna, també s’ha vigilat que no es causés perjudicis a les activitats agrícoles i ramaderes. El dispositiu ha comptat amb el suport d’un helicòpter i embarcacions de vigilància.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia