President

El president Aragonès durant el seu parlament a l'acte 'Pregó de Sant Jordi'.

President Aragonès: "La Diada de Sant Jordi és un dels millors exemples de la força transformadora de la cultura"

query_builder   22 abril 2022 20:49

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La Diada de Sant Jordi és un dels millors exemples de la força transformadora de la cultura"

  •  El Govern ha obert la celebració d’enguany amb un pròleg a càrrec de de l’escriptor Josep Vallverdú i l’escriptora Nadia Ghulam
El president Aragonès durant el seu parlament a l'acte 'Pregó de Sant Jordi'.
El president Aragonès durant el seu parlament a l'acte 'Pregó de Sant Jordi'.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquesta tarda que la Diada de Sant Jordi “és un dels millors exemples de la força transformadora de la cultura”, perquè “és a través de la cultura que construïm el nosaltres, que ens expliquem, que interpretem el món i ens projectem cap al futur”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant l’acte Pròleg de Sant Jordi, que s’ha fet aquesta tarda al Palau de la Generalitat i amb el qual el Govern ha donat el tret de sortida a la celebració d’aquesta diada. Aquest vol ser l’acte institucional que d’ara en endavant encetarà la celebració.

Durant la seva intervenció, Pere Aragonès ha remarcat la importància de “posar en valor la funció social de la cultura”, partint del “compromís ineludible de seguir defensant i potenciant la llengua catalana” i de “contraposar la cultura a la guerra, que torna a sacsejar Europa”.

A l’acte també ha assistit el cònsol general d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, a qui el president ha reiterat “tota la nostra solidaritat i compromís en la defensa de la pau, la democràcia, els drets humans i la llibertat d’Ucraïna”.

En el Pròleg de Sant Jordi, que ha inclòs actuacions musicals de Damaris Gelabert, també han intervingut la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i els escriptors Josep Vallverdú i Nadia Ghulam, que han fet els parlament-pròleg.

En la seva intervenció, la consellera Garriga ha destacat que “en una diada com aquesta, hem de celebrar la potència de la indústria editorial catalana que, malgrat les dificultats dels últims anys, es manté sòlida i amb bona salut.” També ha ressaltat que “és una bona notícia que el llibre en llengua catalana hagi crescut l’últim any. De fet, volem que segueixi creixent, per això l’impulsem en tots els àmbits: des de la creació fins a la difusió.”

4  

Imatges

La consellera Garriga intervé en l'acte 'Pregó de Sant Jordi'.

La consellera Garriga intervé en l'acte 'Pregó de Sant Jordi'. 11492

L'escriptor Josep Vallverdú acompanyat de la consellera Garriga.

L'escriptor Josep Vallverdú acompanyat de la consellera Garriga. 13695

Nadia Ghulam intervé a l'acte 'Pregó de Sant Jordi'.

Nadia Ghulam intervé a l'acte 'Pregó de Sant Jordi'. 11317

El president Aragonès a l'acte 'Pregó de Sant Jordi'.

El president Aragonès a l'acte 'Pregó de Sant Jordi'. 5744

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia