Direcció General de Comunicació

President Aragonès: "Sant Jordi ens cohesiona com a país i reivindica la literatura i la llengua catalana"

query_builder   23 abril 2022 00:03

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Sant Jordi ens cohesiona com a país i reivindica la literatura i la llengua catalana"

  • El cap de l’Executiu celebra que després de la pandèmia “omplirem els carrers i recuperarem la vida”

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, ha afirmat avui que “Sant Jordi ens cohesiona com a país i ens serveix per posar en valor la literatura catalana i reivindicar la llengua catalana”. El president Aragonès ha fet aquestes declaracions des del Palau de la Generalitat amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Durant la seva intervenció davant dels mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu ha celebrat que després de dos anys de pandèmia els catalans “omplirem els carrers i recuperarem la vida”. “Els carrers de Catalunya es tornaran a omplir d’amor per les lletres i la llengua catalana”, ha afegit. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, un esdeveniment com la Diada de Sant Jordi mostra “la capacitat de Catalunya d’oferir una literatura i una cultura al màxim nivell de les cultures del món”.

El president Aragonès ha iniciat la Diada de Sant Jordi rebent al Palau de la Generalitat els Gegants de Sant Jordi, així com les Pubilles i Hereus de Catalunya 2021 i els membres de la Junta del Foment de les Tradicions Catalanes. Tot seguit, ha rebut la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Finalment, , el cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera,, ha saludat els paradistes de les entitats d’iniciativa social que participen en la venda de roses solidàries que cada any s’instal·len al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat, així com la parada de llibres de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP). Aquest any hi participen la Fundació Teresa Gallifa, la Fundació Arrels, la Fundació Malalts mentals de Catalunya, Trinijove, Acordis, Obertament i l’Associació Cedre.

Després, el president Aragonès ha participat de la campanya Roses contra l’oblit, organitzada per Amics de la Gent Gran, i ha passejat per les parades del centre de Barcelona.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia