Protecció Civil

mapes perill vent

Protecció Civil activa en alerta el pla VENTCAT per fort vent avui i demà sobretot a les comarques de Barcelona i Tarragona

query_builder   23 abril 2022 14:25

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa en alerta el pla VENTCAT per fort vent avui i demà sobretot a les comarques de Barcelona i Tarragona

 

  • Protecció civil de la Generalitat manté també en prealerta el pla PROCICAT per fort onatge
  • Es recomana extremar la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins. Retireu o fixeu bé els objectes que tingueu a l'exterior per evitar accidents

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia en alerta el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent aquesta tarda i especialment demà al matí a les comarques de Barcelona i Tarragona.

Segons l’SMC, les prediccions meteorològiques indiquen que a partir del migdia el vent pot superar els 72km/h a les comarques de Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental, Selva, Osona i Gironès.

De cara a demà a primera hora del matí, el vent es reforçarà sobtadament a les comarques de Barcelona i Tarragona, especialment a l'Alt Penedès i Baix Penedès. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà extens i el vent bufarà de component oest.

Protecció Civil recomana als municipis que prestin especial atenció al mobiliari urbà i sobretot a les parades de Sant Jordi, pel perill que puguin volar o caure algunes carpes i poder fer mal a algú.

A més, es recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades

Es recomana seguir l’evolució de la situació meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través de les xarxes socials @emergenciescat.

 

Prealerta pla PROCICAT per onatge

A banda de la previsió de vent, també es manté en prealerta el pla PROCICAT per fort onatge.

Les onades podran superar els 2,5m d'altura a pràcticament tota la costa, i amb les noves previsions l'onatge es reforça i hi ha més comarques afectades i amb més probabilitat.

Hi haurà mar de fons de component sud i el vent dominant serà de component oest.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania no acostar-se a les zones on trenquin les onades, i respectar els tancaments que els municipis hagin fet a les zones de costa.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia