Delegació del Govern davant la Unió Europea

Govern

Centenars de persones celebren la Diada de Sant Jordi a Brussel·les amb tots els territoris de parla catalana

query_builder   23 abril 2022 18:19

event_note Nota de premsa

Centenars de persones celebren la Diada de Sant Jordi a Brussel·les amb tots els territoris de parla catalana

  • L’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la UE ha acollit avui la celebració de la Diada de Sant Jordi, amb parades de llibres i roses, música en directe, lectura de poemes de Gabriel Ferrater, degustació de vermut i concert de l’algueresa Claudia Crabuzza
Celebració de la Diada de Sant Jordi a l'Espai Catalunya Europa
Celebració de la Diada de Sant Jordi a l'Espai Catalunya Europa. Foto: Sandra Guirado

Centenars de persones han celebrat avui la Diada de Sant Jordi a l’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea. Per primera vegada tots els territoris de parla catalana s’han unit per celebrar conjuntament la Diada a la capital belga. "Sant Jordi és una Diada molt especial que ens permet projectar Catalunya al món i defensar i reivindicar la llengua i la cultura catalanes, és important que enguany ho haguem pogut fer de manera conjunta a Brussel·les", ha destacat el delegat del Govern davant la Unió Europea, Gorka Knörr.

 

Entre les 10 del matí i les 6 de la tarda, l’Espai ha acollit parades de llibres i roses d’autors catalans i blegues i ha comptat amb una lectura de poemes de Gabriel Ferrater a càrrec del poeta belga William Cliff, amic personal i traductor del poeta reusenc de qui enguany el Govern commemora el centenari del seu naixement. Els assistents també han pogut gaudir de la música en directe del duet Jazz Guitar Duo, format per Daniel Casas i Samah El Biyar, un concert de la cantant algueresa Claudia Crabuzza i una vermutada a càrrec del local Sota Casa, d’Aarschot. Finalment, durant la celebració s’han lliurat els premis del Concurs de relats curts de Sant Jordi.

 

La celebració de la Diada de Sant Jordi és l’acte central de la Setmana Cultural de Sant Jordi a Brussel·les d’enguany, que va arrencar dijous amb un concert del músic osonenc Guillem Roma i que es tanca aquest diumenge amb una ballada de jotes amb grups de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

 

La Setmana Cultural de Sant Jordi l’han organitzat la Delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea; l’Ambaixada d’Andorra a Bèlgica; el Centre Balears Europa, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana; l'Institut Valencià de Cultura; l’Espai Valencià a Bèlgica; el Municipi de l’Alguer; el Casal Català de Brussel·les, i el Casal del Conflent.

4  

Imatges

Foto 1: El delegat amb el poeta belga William Cliff, amic i traductor de Gabriel Ferrater

Foto 1: El delegat amb el poeta belga William Cliff, amic i traductor de Gabriel Ferrater 2876

Foto 2: Parades de llibres i roses a l'Espai Catalunya Europa

Foto 2: Parades de llibres i roses a l'Espai Catalunya Europa 2914

Foto 3: Vermutada i música en directe a l'Espai Catalunya Europa

Foto 3: Vermutada i música en directe a l'Espai Catalunya Europa 2986

Foto 4: Concert de la cantant algueresa Claudia Crabuzza a l'Espai Catalunya Europa

Foto 4: Concert de la cantant algueresa Claudia Crabuzza a l'Espai Catalunya Europa 2765

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia