Protecció Civil

Finalitzada l'Alerta per vent

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VENTCAT un cop finalitzat l'episodi de fort vent

query_builder   24 abril 2022 11:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VENTCAT un cop finalitzat l'episodi de fort vent

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l’alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) un cop finalitzat l’avís per vent emès ahir pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Algunes de les ratxes més fortes que s’han registrat durant l’episodi han estat: 81,7 km/h a l’estació de Fontrubí; 69,1 km/h a Montmell; 66 km/h a Montserrat; i 60 km/h al Vendrell.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi 67 trucades a causa del vent, la gran majoria al Barcelonès (44); Gironès (5); Garrotxa (4); Osona (2); Pallars Sobirà (2); Pla de l’Estany (2); Segrià (2); Vallès Oriental (2); Baix Penedès (2); Maresme (2); Pla d’Urgell (2); i Tarragonès (1). Pel que fa a municipis, la majoria de trucades s’han fet des de Barcelona (41); Girona (4); Olot (4); Lleida (2); Oristà (2); Rialp (2); i Altafulla (1), entre d’altres.

Durant l'episodi de vent, des d'ahir a les 12h del migdia i fins avui a les 10h del matí, els Bombers de la Generalitat han atès 66 avisos. La majoria de les incidències van ser per retirar arbres caiguts i sanejar o revisar edificis afectats per la llevantada o per la presència d'elements inestables. En cap d'elles es van registrar ferits.

Per regions d'emergències:

  • E. Metropolitana Nord: 19
  • E de Girona: 17
  • E. Metropolitana Sud: 13
  • E de Tarragona 6
  • E. Centre: 8
  • E de Lleida: 3
  • E. de les Terres de l'Ebre: 0
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia