Drets Socials

Carnet Jove Local d'Arenys de Mar

Joventut presenta el nou Carnet Jove d'Arenys de Mar i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la ciutat

query_builder   25 abril 2022 15:00

event_note Nota de premsa

Joventut presenta el nou Carnet Jove d'Arenys de Mar i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la ciutat

  • El secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, i l’alcaldessa d’Arenys, Annabel Moreno, destaquen que la iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l’ús diari del carnet
Presentació del Carnet Jove Local d'Arenys de Mar

El secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, i l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte del nou Carnet Jove d’Arenys de Mar, que es posarà en marxa a l’octubre. Ho han fet acompanyats de la regidoria de Joventut, Míriam Puig, i del regidor de Promoció Econòmica, Joaquim Mas.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 1.036 joves que són titulars del Carnet Jove a Arenys de Mar, on ara hi ha 17 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent d’Arenys de Mar i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove d’Arenys de Mar d’aquest matí marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l'Ajuntament d’Arenys de Mar [veure la imatge adjunta], millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits d’esports (23,5%), tecnologia (17,6%), cultura (5,9%), salut (5,9%), turisme i mobilitat (5,9%) i altres (41,2%).

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 1.036 titulars (52% noies i 48% nois) que el CJ té avui a Arenys de Mar, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,2%), 14-17 anys (10,1%), 18-21 (24,2%), 22-25 (26,9%), 26-30 (33%) i 31 anys (4,5%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 33% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Arenys de Mar.

A més del jovent d’Arenys de Mar, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Maresme (29.231 joves), a la demarcació de Barcelona (346.413 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, és que el nou Carnet Jove d’Arenys de Mar connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat: “Amb aquesta aposta pels avantatges quotidians potenciem el comerç local de proximitat i fem del Carnet Jove una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis”. Així mateix, el secretari ha recordat que aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, ha explicat que el nou carnet jove servirà per apropar les persones joves als comerços d’Arenys i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. “Una proposta atractiva pel jovent però també pel teixit econòmic local que hi participarà i reforçarà llaços de proximitat. Aconseguint portar el Carnet Jove a Arenys seguim amb polítiques innovadores sobre joventut i actuacions d’empoderament que intentem implantar al municipi”, ha afirmat Annabel Moreno.

Els joves d’Arenys de Mar que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove d’Arenys de Mar tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove d’Arenys de Mar a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques com és el cas d’Arenys de Mar.

`