Cultura

FOTO

La consellera Garriga anuncia una línia d'ajut extraordinària per a les editorials i llibreries afectades per la pluja durant la Diada de Sant Jordi

query_builder   25 abril 2022 15:07

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga anuncia una línia d'ajut extraordinària per a les editorials i llibreries afectades per la pluja durant la Diada de Sant Jordi

  • Garriga s’ha reunit aquest matí amb la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters per avaluar danys i buscar solucions  
FOTO

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez, s’ha reunit aquest matí al Palau Marc amb els representants de la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters per tal de fer balanç de la diada de Sant Jordi i buscar solucions per a les editorials i llibreries afectades per la pluja. Tant la consellera com els representats de la Cambra del Llibre i els llibreters han valorat molt positivament la reunió al Departament de Cultura.  

Garriga ha recordat que “des de dissabte mateix ja vam estar en contacte amb el Gremi i amb els Llibreters per aquestes afectacions”, i ha anunciat que “el Departament de Cultura obrirà una línia d’ajut extraordinària per compensar els danys i les pèrdues ocasionades per la calamarsa i la pluja a editorials i llibreries durant la Diada de Sant Jordi”. La consellera ha explicat que “la Cambra del Llibre ens proporcionarà les dades de l’afectació real a tot Catalunya”, i “també ens posarem en contacte amb els ajuntaments afectats per ampliar aquesta col·laboració”. 

Per la seva banda, el president de la Cambra del Llibre i del Gremi d'Editors, Patrici Tixis, ha destacat que, tot i la pluja i les afectacions que “ens han deixat a tots un gust agredolç”, estaríem parlant d’un bon Sant Jordi a nivell de vendes de llibres, amb xifres que serien semblants a les del 2019. Tixis ha explicat que en aquests moments s’estan avaluant els danys, i que “la trobada amb la consellera ha estat per compartir la preocupació i informació” i l’ha valorat de “molt positiva”. 

Per la seva banda, la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, ha agraït també la trobada i ha destacat que “ha sigut un Sant Jordi molt bo”, que ha constatat que, tot i la pluja, “la gent necessitava sortir al carrer i celebrar aquesta festa de país”. 

A la reunió també hi ha assistit, per part del Departament, el secretari general, Jordi Foz; el director de l'Institut Català d'Empreses Culturals, Miquel Curanta. I pel part del sector, a més del president de la Cambra del Llibre i del Gremi d'Editors, Patrici Tixis, i la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, hi ha participat el president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, Joan Abellà; el president del Gremi de Distribuïdors de Publicacions, Alberto Gonzàlez; el president del Gremi de la indústria i la comunicació gràfica, Joan Nogués; el director del Gremi de Llibreters, Marià Marín, i el director de la Cambra del Llibre i del Gremi d'Editors, Pep Lafarga. 
 

 

3  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 3442

Fotografia de la reunió_2

Fotografia de la reunió_2 3719

Fotografia de la reunió_3

Fotografia de la reunió_3 3016