Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Moment de la trobada aquesta tarda

Visita institucional del govern escocès per conèixer la política agroalimentària i d'agenda rural de Catalunya

query_builder   25 abril 2022 18:08

event_note Nota de premsa

Visita institucional del govern escocès per conèixer la política agroalimentària i d'agenda rural de Catalunya

Moment de la trobada

La consellera Jordà ha mantingut aquest dilluns una trobada bilateral amb la ministra Mairi Gougeon per aprofundir la col·laboració

La ministra escocesa d’Afers Rurals i Illes, Mairi Gougeon, màxima responsable en matèria d’agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i polítiques rurals i de les illes, encapçala des d’avui i fins dimecres una delegació oficial del govern d’Escòcia per conèixer la política agroalimentària i d’agenda rural de Catalunya.

La delegació ha visitat avui Mercabarna, i visitarà demà la fira Seafood Expo Global que es celebra a Barcelona, així com una explotació ramadera i les instal·lacions de la cadena de supermercats Bon Preu.

En el marc de la visita institucional de tres dies, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha mantingut una reunió bilateral amb la ministra Gougeon. Durant la reunió de treball, s’han aprofundit en la col·laboració entre els dos governs en àmbits com la producció agroalimentària i la necessitat de reduir el malbaratament alimentari, així com la potenciació de les cadenes de comercialització més curtes i les polítiques de dinamització rural.

En aquest sentit, Jordà ha explicat a la consellera escocesa l’elaboració de la llei de producció agrícola sostenible que serà l’eix bàsic de la producció alimentària catalana dels pròxims anys i englobarà tant la producció agrícola com la ramadera. La titular d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha compartit la necessitat d’avançar cap a un model productiu que permeti avaluar, classificar i reconèixer les explotacions agrícoles segons el nivell de sostenibilitat. Finalment, Jordà també ha explicat el procés d’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya.

En la trobada també han participat el secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, el secretari d’Alimentació, Carme Mòdol, així com el director d’Agricultura i Economia Rural, George Burges, i el director d’Indústries Alimentàries, Nye Todd per part la part escocesa.

2  

Imatges

Moment de la trobada de la consellera amb la ministra escocesa Mairi Gougeon

Moment de la trobada de la consellera amb la ministra escocesa Mairi Gougeon 320

La ministra escocesa Mairi Gougeon i la consellera Teresa Jordà

La ministra escocesa Mairi Gougeon i la consellera Teresa Jordà 322

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia