Cultura

Sant Pere de Rodes

La Pujada a Sant Pere de Rodes dona el tret de sortida a les celebracions de l'any del Mil·lenari del Monestir

query_builder   27 abril 2022 00:22

event_note Nota de premsa

La Pujada a Sant Pere de Rodes dona el tret de sortida a les celebracions de l'any del Mil·lenari del Monestir

  • Aquesta activitat, que aquest diumenge arriba a la seva desena edició, coincideix amb l’inici de la celebració del Mil·lenari de la consagració de l’església del monestir
Sant Pere de Rodes

El proper diumenge, 1 de maig, els nou pobles del Cap de Creus es trobaran, un any més, als camins que porten fins al Monestir de Sant Pere de Rodes amb l’objectiu de compartir una jornada lúdica, festiva i de portes obertes per conèixer els secrets i tresors d’aquest gran conjunt monumental de l’Alt Empordà. Aquest any la caminada dels pobles fins al monestir tindrà un component molt especial, ja que servirà per donar el tret de sortida a les celebracions de l’any del Mil·lenari, que comptarà amb exposicions fotogràfiques, visites guiades, concerts i lectures comentades. La directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, hi participarà.

Des de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’Associació via Pirena, el Parc Natural del Cap de Creus i els ajuntaments organitzadors, s’espera que la pujada d’enguany aplegui un gran nombre de participants atrets per aquest indret únic de les comarques gironines i per les activitats que es faran per aquest motiu.

Inscripcions

Les persones que hi participin es poden inscriure a la web de via Pirena i escollir un dels pobles i punts d’origen des d’on s’iniciaran les rutes a peu: Pau, Palau-saverdera, Cadaqués, Roses, Vilajuïga, el Port de la Selva, la Selva de Mar, Llançà o la Vall de Santa Creu.

L’arribada a Sant Pere de Rodes està prevista a les 11 del matí, i s’oferirà a totes les persones inscrites esmorzar i una pellofa commemorativa del Mil·lenari.

Durant el primer cap de setmana del Mil·lenari, el Monestir oferirà un seguit d’activitats artístiques, culturals, literàries i gastronòmiques a l’entorn del Cap de Creus, que tindran seguiment al llarg de tot l’any.

Activitats inaugurals

Dissabte 30 d’abril

12.00 h -  Inauguració exposició fotogràfica “Sant Pere de Rodes, l’objectiu immortal. Fotografies i fotògrafs S.XIX – XXI”, organitzada per l’Institut d’Estudis Empordanesos i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

18.00 h – Visita guiada “Un tast pel Mil·lenari” en el marc del Festival Vívid

Diumenge 1 de maig

10a Pujada al Monestir de San Pere de Rodes

11.00 h – Arribada dels caminadores/dors: Esmorzar

12.00 h – Inauguració Mil·lenari de la consagració de l’església

12.30 h – Concert de les Corals del Cap de Creus

12.30 h i 13.00 h – Visita comentada a l’exposició fotogràfica “Sant Pere de Rodes, l’objectiu immortal”

 

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia