Recerca i Universitats

La consellera Gemma Geis després de la votació de la ILP

Consellera Geis: "Hem blindat per llei la rebaixa dels preus públics universitaris que des del Departament de Recerca i Universitats ja estàvem aplicant"

query_builder   27 abril 2022 14:42

event_note Nota de premsa

Consellera Geis: "Hem blindat per llei la rebaixa dels preus públics universitaris que des del Departament de Recerca i Universitats ja estàvem aplicant"

  • El Parlament de Catalunya aprova la proposició de llei que promou una rebaixa dels preus públics universitaris durant els pròxims tres anys
La consellera Gemma Geis després de la votació de la ILP

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha destacat avui el blindatge per llei de la rebaixa dels preus públics universitaris després de l’aprovació aquest migdia al Parlament de Catalunya de la proposició de llei de modificació de la llei 1/2003 d’Universitats de Catalunya (ILP). “Hem blindat per llei la rebaixa dels preus públics universitaris que des del Departament de Recerca i Universitats ja estàvem aplicant”, ha afirmat Geis.

La proposta de llei va en la línia de les rebaixes en els preus públics dels estudis universitaris aplicades des del curs 2020-2021 en què la totalitat dels estudiants de les universitats públiques catalanes es van beneficiar d’una rebaixa del 30% en els crèdits matriculats de grau i màster. Aquest curs 2021-2022, els estudiants universitaris també s’ha beneficiat d’una nova reducció de fins al 40% en els màsters oficials per equiparar-los als estudis de grau.

En aquest sentit, la consellera Geis ha subratllat que “avui hem fet un pas més en l’equitat del sistema universitari català i ho hem fet complint un dels compromisos de l’acord de Govern”. Geis ha afegit que “sempre hem entès la universitat com un espai que ha de garantir la igualtat d’oportunitats i, per això, ha estat i continuarà sent una prioritat, assegurar que ningú es queda enrere per motius econòmics”.

La proposició de llei aprovada al Parlament de Catalunya insta que, en tres anys, s’han de reduir progressivament els preus públics universitaris, i així aconseguir un únic preu en els estudis de grau i de màster oficial igual al preu més baix que correspon a les titulacions de grau de l’anomenat coeficient A (Dret, Educació, Filologia) i que, actualment, tenen un preu públic per crèdit de 17,69 euros. Per tant, en el futur, hi haurà un únic preu per a tots els estudis de grau universitari i de màster oficial corresponent al preu més baix actual. No hi haurà diferència en el cost d’estudiar un grau de Dret o Medicina, o cursar un màster oficial, en una universitat pública.

La consellera Geis ha assegurat que “posarem tots els recursos necessaris que faran possible la rebaixa, compensant les universitats de l’impacte pressupostari que suposen aquestes reduccions”. Així, “els estudiants pagaran menys per estudiar i les universitats podran seguir disposant dels recursos necessaris per oferir la màxima qualitat”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia