Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La consellera Jordà, al Seafood

La consellera Jordà celebra l'aposta de la fira Seafood per Barcelona i Catalunya

query_builder   27 abril 2022 16:33

event_note Nota de premsa

La consellera Jordà celebra l'aposta de la fira Seafood per Barcelona i Catalunya

  • Després de 28 anys celebrant-se a Brussel·les (Bèlgica), el saló més gran del món dedicat al sector de la pesca i el marisc arriba a Barcelona amb l’objectiu de consolidar-se com a hub internacional de productes del mar
  • S’espera que la fira Seafood Expo Global tingui un impacte econòmic sobre el territori català de 100 milions d’euros
La consellera Jordà al Seafood.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha inaugurat avui el Catalonia Hub, el pavelló institucional de la Generalitat de Catalunya a la fira Seafood Expo Global. Jordà ha donat la “benvinguda a Catalunya a la fira de productes del mar més important del món. Es tracta de la primera edició a Barcelona després de gairebé tres dècades a Brussel·les, amb l’objectiu d’esdevenir una de les principals cites anuals firals de la ciutat”.

La consellera ha remarcat que “Catalunya aposta decididament per l’economia blava i pel sector pesquer i aqüícola com a sectors econòmics de vertebració i dinamització dels territoris costaners”. “Amb l’Estratègia marítima de Catalunya volem desenvolupar plenament el potencial d’economia blava del seu espai marítim, i garantir l’equilibri social i territorial sobre la base d’uns ecosistemes resilients, biodiversos i plenament funcionals, que generen uns serveis a la societat de màxima qualitat”, ha afegit Jordà.

Seafood

En aquest sentit, Jordà també la importància de l’acompanyament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant PRODECA, al conjunt del sector pesquer de Catalunya amb l’organització del Catalonia Hub. Amb aquest pavelló institucional de la Generalitat de Catalunya, es vol facilitar la participació d’una quinzena d’empreses i entitats catalanes vinculades al sector del peix i marisc sota la marca agroalimentària “Catalunya, on el peix és cultura”.

Durant els tres dies que dura la Seafood estan previstes reunions institucionals amb representants internacionals amb la participació del director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí i el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, com la celebrada ahir amb Cònsol General de Xina, Zhu Jingyang.

La pesca, un sector de gran tradició a Catalunya

Catalunya comercialitza totes les varietats de productes del mar, obtingudes a través de pesca extractiva o de l’aqüicultura. El peix i marisc català, caracteritzat per la seva progressiva qualitat de consum, troba a Europa, i més concretament a Itàlia, França i Portugal, els principals països de destinació d’un producte cada cop més atractiu.

El sector de recursos marins vius (pesca marítima, aqüicultura marina i processament i distribució del peix), segons l’estudi L’economia blava a Catalunya –elaborat el desembre de 2021 pel Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament, a petició del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través de la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible–, compta amb un valor afegit brut superior als 600 milions d’euros, un volum de negoci de més de 4.500 milions d’euros i una ocupació de més de 16.000 professionals.

A escala de comerç internacional, Catalunya va exportar el 2021 un total de 46.212,54 tones de peix, marisc, mol·luscs, i conserves i preparats de peix, per un valor de 600,55 milions d’euros; un 9% més en volum i un 30% més en volum que el 2020, i recupera així la tendència de creixement dels darrers exercicis. El sector és el que presenta un ràtio valor/volum d’exportació més gran de tot el conjunt de l’agroalimentari català, amb 7,03 euros per quilogram exportat.

L’impacte econòmic de la Seafood al territori català podria ser de 100 milions d’euros

En la seva última edició el 2019, la Seafood Expo Global va reunir a més de 29.000 persones de 155 països i 2.000 empreses de tot el món, per establir contactes i fer negocis. S’espera que la fira Seafood Expo Global tingui un impacte econòmic sobre el territori català de 100 milions d’euros durant la seva activitat. Una oportunitat perquè es reuneixi la cadena de subministrament del sector i perquè les noves tecnologies, al servei de la innovació i la qualitat, siguin protagonistes en la producció i comercialització del peix català, cada cop més present arreu del món.

 

 

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 109

Foto 2

Foto 2 218

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia