Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori

El vicepresident Puigneró engega a Nova York una ofensiva política internacional amb associacions de drets humans pel 'Catalangate'

query_builder   27 abril 2022 17:05

event_note Nota de premsa

El vicepresident Puigneró engega a Nova York una ofensiva política internacional amb associacions de drets humans pel 'Catalangate'

  • El Vicepresident ha aprofitat la seva estada als Estats Units per mantenir reunions amb quatre associacions internacionals de drets humans i digitals, així com associacions de periodistes, per internacionalitzar el cas d’espionatge a una seixantena de dirigents independentistes
  • Puigneró avisa que no n'hi haurà prou amb la renúncia de Robles: "La dimissió no serà a costa de no investigar".
Agència Catalana de Notícies
Reunió del Vicepresident amb Acces Now / Agència Catalana de Notícies

El Vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró ha aprofitar la seva estada d’aquesta setmana a Nova York per engegar una ofensiva política per internacionalitzar el cas d’espionatge contra més d’una seixantena de dirigents independentistes i membres de la societat civil catalana.

A Nova York, el Vicepresident s’ha reunit amb el secretari general de l’European Center for Constitutional and Human Rights, Wolfang Kaleck, amb responsables de les organitzacions Acces Now, una entitat que vetlla pels drets humans i drets digitals, Electronic Frontier Foundation (EFF), entitat de defensa dels drets humans digitals, i del Comitè de Protecció dels Periodistes.

Després de les trobades, el Vicepresident Puigneró ha afirmat que “la via internacional, com ha demostrat el President Puigdemont en la via judicial des de l’exili, és la més efectiva per pressionar l’Estat espanyol i desemmascarar qui hi ha darrera de la trama d’espionatge del Catalangate”.

Puigneró també s’ha pronunciat sobre les declaracions de la Ministra de Defensa, Margarita Robles. Pel vicepresident, la ministra avui “ha deixat clar que contra l’independentisme tot s’hi val, fins i tot saltar-se la democràcia i vulnerar els drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya”. “La qüestió”, ha reblat, “ja no és si la ministra dimitirà o no, si no quan dimitirà”. El Vicepresident ha defensat, a més, que cap dimissió pot evitar una investigació “d’uns fets tant greus per part de les clavegueres de l’Estat” i ha tornat a demanar una comissió d’investigació.

El Vicepresident Puigneró finalitza avui una visita a Nova York per participar com a representant de Catalunya en la Reunió d'Alt Nivell d'ONU Hàbitat sobre la Implementació de la Nova Agenda Urbana. Durant l’estada ha signat un memoràndum d’entesa pel qual les Terres de l’Ebre són el territori escollit per a la prova pilot que ONU-Hàbitat vol impulsar per adaptar el seu Programa Global de Resiliència urbana a territoris extensos i no només a ciutats, com s’ha fet fins ara. Puigneró, a més, va participar en un acte per mostrar AINA, el projecte per a què les màquines parlin català, a la comunitat catalana a l’exterior.

1  

Fitxers adjunts

La nota de premsa en format pdf

La nota de premsa en format pdf
PDF | 156

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia