Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La consellera Jordà, durant la seva intervenció

El Govern aprovarà l'Agenda Rural de Catalunya a finals de maig

query_builder   27 abril 2022 18:36

event_note Nota de premsa

El Govern aprovarà l'Agenda Rural de Catalunya a finals de maig

  • La consellera Teresa Jordà ho ha explicat aquest dimecres al Parlament de Catalunya
  • L’Agenda, que inclourà més de 900 accions, identificarà i dibuixarà les línies del desenvolupament rural dels propers anys
La consellera Jordà, durant la seva intervenció

El Govern aprovarà l’Agenda Rural de Catalunya a finals de maig. Ho ha explicat aquest dimecres la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, al Parlament de Catalunya. L'Agenda Rural de Catalunya busca identificar les necessitats de l'espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament a través de la diversificació econòmica.

La consellera Jordà ha explicat que es tracta d’un element clau per a l'equilibri i la cohesió territorial del país. “No podem pretendre que la gent que viu en aquestes zones s’hi quedi a viure, perquè sí. Hem d’aconseguir que el flux de gent que en marxa i que hi arriba, sigui positiu a favor d’aquestes zones. Només així aconseguirem l’equilibri que busquem i que el país necessita”, ha dit Jordà. En aquest sentit, la consellera ha apuntat que una de les primeres claus per aconseguir-ho és fomentar la diversificació econòmica de les zones rurals per crear oportunitats per a la gent. I les oportunitats econòmiques són la conseqüència de la disponibilitat de servis públics i d’infraestructures de qualitat, comparables, de manera ponderada als de les zones urbanes”.

Jordà ha explicat que l’Agenda inclou més de 900 accions, de les quals unes 300 són prioritàries i gairebé una seixantena d’aquestes s’han identificat com a estratègiques.

L’Agenda Rural ha d’esdevenir el llibre blanc de l’àmbit rural i ha de servir de document de referència per afrontar el futur i els nous reptes que s’estan plantejant. “Mantenint les zones rurals, se’ns obre la possibilitat d’aprofitar les oportunitats que ens ofereix l’economia verda, amb noves opcions de renovació social i econòmica, a banda de què ens permet el manteniment i desenvolupament de tot un seguit d’activitats, entre elles l’activitat agrària i la silvicultura, que gestiona el territori i contribueix a mantenir els sistemes ecològics i la biodiversitat, augmentant les possibilitats d’adaptació al canvi climàtic i, per tant, ens enforteix davant del risc que aquest nou paradigma representa”, ha afirmat la consellera.

Un procés molt participat

En la seva intervenció al Parlament, la consellera Jordà també ha destacat que l’elaboració de l’Agenda ha estat un procés molt participat. “Hem vetllat perquè hi hagi una visió global i transversal, i, sobretot, per la representativitat territorial” ha afirmat Jordà.

En la seva redacció han col·laborat administracions públiques, entitats i persones expertes. Així mateix més de 1.200 persones d’arreu del territori han assistit als diversos tallers participatius.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia