Territori

Palamós

Palamós comptarà amb una nova estació de busos

query_builder   28 abril 2022 12:43

event_note Nota de premsa

Palamós comptarà amb una nova estació de busos

 

·       El Departament sotmet a informació pública el projecte de la nova instal·lació

 

·       Les obres comportaran una inversió de 2,5 MEUR

 

Palamós

El  secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha presentat avui, juntament amb l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, el projecte de la nova estació d’autobusos de Palamós, que se sotmet a partir d’avui a informació pública. La nova estació d’autobusos, que comportarà una inversió de 2,5 MEUR, millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà, i molt particularment, la circulació per l’interior del municipi de Palamós. A més, la nova estació i el seu conjunt actuarà com element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector.

Actualment, Palamós disposa d’una estació d’autobusos situada al carrer Lopez i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos, com a conseqüència d’una trama de carrers estrets i concorreguts de trànsit viari que fa difícil l’accés còmode d’aquests vehicles de transport de viatgers. Una desena de línies interurbanes d’autobús operen en aquesta estació, que va registrar l'any passat més de 625.000 viatgers.

 

Es preveu que el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori liciti les obres de construcció de la nova estació a finals d’aquest any i comenci els treballs abans de l’estiu de l’any que ve. La nova instal·lació, que també gestionarà el Departament, entrarà en funcionament durant el 2024.  

Palamós

El secretari Isidre Gavín ha posat de relleu que la nova estació s’emmarca en “la priorat del Govern d’augmentar l’ús del transport públic i, per fer-lo més atractiu, també necessitem noves infraestructures amb millors serveis”. Així, “volem que a Palamós utilitzin el transport públic més ciutadans i també més visitants”, ha assenyalat Gavín.

 

Per la seva banda, l’alcalde de Palamós ha destacat “la importància de poder situar ara aquesta nova estació d’autobusos del municipi en un espai com és el de la prolongació del carrer d’Enric Vincke, que esdevindrà centre del nucli urbà amb un fàcil accés des de qualsevol punt de la població, i que en un futur quedarà connectat directament amb l’autovia C-31, amb la qual cosa s’obtindrà una ràpida i fàcil entrada i sortida dels autobusos”.

 

Palamós

L’estació, que ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m2, disposarà d’una platja de 6 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes. L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Tot el conjunt està dissenyat per a permetre la modulació dels espais.

 

Un tancament de vidre facilitarà la visió de les andanes des de la sala d’espera i la marquesina que s’ha projectat sobre les andanes, a més de proporcionar confort a les persones usuàries, permetrà l’entrada de llum natural per sobre de l’edifici.

 

L’Ajuntament de Palamós ha modificat el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu d’obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest equipament, cercant aquells que millor s’adaptessin a les necessitats del municipi i del servei. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació, possibilitant la seva execució de forma anticipada, sense necessitat de desenvolupament urbanístic previ del sector on es troba ubicada.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 4724

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 921

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia