Empresa i Treball

Inauguració de la Jornada d'Intel·ligència Turística en Destinacions i Experiències de Turisme Regeneratiu als Pobles amb Encant

Els Pobles amb Encant de Catalunya redefineixen la seva gestió turística

query_builder   28 abril 2022 16:39

event_note Nota de premsa

Els Pobles amb Encant de Catalunya redefineixen la seva gestió turística

  • La Covid ha generat canvis que afecten el model turístic d’aquestes destinacions
  • Més de 70 assistents han participat a Rupit en una jornada sobre turisme regeneratiu i intel·ligència turística aplicada a la governança d’aquest tipus de destinacions i els seus entorns naturals
  • La trobada ha estat organitzada per l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Rupit i Pruit

El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Narcís Ferrer i Ferrer, ha inaugurat avui a Rupit la Jornada d’Intel·ligència Turística en Destinacions i Experiències de Turisme Regeneratiu als Pobles amb Encant. L’han acompanyat Albert Marcé Pujol, alcalde de Rupit i Pruit, i Xavier Font Urgell, cap de l'Oficina Tècnica de Turisme de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, com a coorganitzadors de la trobada.

Els Pobles amb Encant són una marca creada per l’ACT, formada actualment per catorze municipis: Arties, Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montclar, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll. A la trobada d’avui hi han assistit més de 70 persones entre alcaldes, tècnics d’ens públics, personal d’oficines de turisme, i professionals d’empreses relacionades amb el sector turístic interessades i vinculades a destinacions d’aquestes característiques.

El director de l’ACT ha assegurat durant la inauguració que “la Covid ha portat a fer més consum de destinacions de proximitat, moltes d’elles d’interior, properes a grans nuclis urbans i a espais naturals, que s’han vist afectades. Avui tenim l’oportunitat de debatre i posar en comú qüestions i reptes que de ben segur molts de vosaltres compartiu”.

El programa de la trobada contempla una taula rodona sobre gestió turística als pobles amb encant, amb la participació del Goierri, l’Esquirol i l’Oficina de Turisme de Montblanc; i la ponència de Carlos Romero Dexeus, director d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de Segittur, sobre com utilitzar la intel·ligència turística i el paper que juguen la innovació, la sostenibilitat i la tecnologia.

També incorpora la ponència de la consultora en estratègies d’ecosistemes Lucía Hernández sobre el turisme com a catalitzador de regeneració territorial i una taula rodona sobre diverses experiències de turisme regeneratiu.  En aquest sentit, Ferrer ha explicat que “un exemple és el nostre projecte Grand Tour de Catalunya, una ruta que també passa pels Pobles amb Encant certificats per l’Agència Catalana de Turisme”.

L’alcalde de Rupit i Pruit ha agraït de manera especial la participació activa de la dotzena d’alcaldes i alcaldesses presents, així com la de personal tècnic dels ajuntaments “en aquesta jornada de debat i reflexió sobre el futur turístic immediat dels nostres pobles”.

Per la seva banda, Xavier Font ha ressaltat que “des de fa anys els nous patrons de consum turístic, accelerats amb la pandèmia, han derivat en un ús intensiu dels espais d’interior que ha afectat especialment els pobles amb encant. Per evitar posar en perill l’experiència turística, cal fer un plantejament rigorós per definir uns models de governança intel·ligent i sostenible en la gestió turística d’aquests pobles. És determinant apostar per la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat en la planificació i gestió d’aquestes destinacions”. 

Pobles amb Encant

Aquesta jornada d’avui es complementa amb una sessió tècnica i un benchmark per conèixer les particularitats de Rupit, en què participaran representants dels Pobles amb Encant afiliats a l’ACT, on podran seguir teixint xarxa i treballar conjuntament en la promoció i difusió d’aquesta marca de promoció i comercialització turístiques.

Creada ara fa quatre anys, Pobles amb Encant és una de les marques de l’Agència Catalana de Turisme que integra pobles amb menys de 2.500 habitants amb una conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a una bellesa especial.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

1  

Imatges

Inauguració de la Jornada d'Intel·ligència Turística en Destinacions i Experiències de Turisme Regeneratiu als Pobles amb Encant

Inauguració de la Jornada d'Intel·ligència Turística en Destinacions i Experiències de Turisme Regeneratiu als Pobles amb Encant 277

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia