President

Imatge de l'acte (foto: Jordi Bedmar)

President Aragonès: "Multipliquem per quatre els ajuts a l'esport femení"

query_builder   28 abril 2022 19:26

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Multipliquem per quatre els ajuts a l'esport femení"

 

 

  • El Govern ha presentat una nova línia de subvencions que permet diversificar les ajudes i beneficiar més entitats esportives

 

  • Esportcat incrementa el suport econòmic per ajudar els clubs catalans que competeixen i excel·leixen en l’elit de l’esport estatal i internacional, fins a arribar als 3 milions d’euros

 

Imatge de l'acte (foto: Jordi Bedmar)
Imatge de l'acte (foto: Jordi Bedmar)

 

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui que el Govern “incrementarà substancialment els ajuts a l’esport femení”, en el marc del compromís del Govern d’augmentar el suport al teixit esportiu de Catalunya, especialment en l’àmbit femení. “Multipliquem per quatre la dotació pressupostària de fa dos anys”, ha assegurat.

 

El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci durant la presentació de les noves línies de suport a l’esport femení i les ajudes als clubs que participen en competicions internacionals, que s’ha fet aquesta tarda al Palau de la Generalitat. En l’acte, que ha comptat amb la presència d’una representació d’esportistes i clubs de Catalunya, han acompanyat el president la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas. També hi han participat la jugadora del Barça CBS, Ainhoa López, i la presidenta del Club Voleibol Sant Cugat, M. Carmen Manen.

 

“Aquesta és i serà la legislatura de l’esport femení”, ha assegurat el president, que  ha subratllat la voluntat del Govern perquè “la igualtat d’oportunitats sigui també una realitat en aquest àmbit, per superar estereotips sexistes i perquè els equips femenins puguin competir en el més alt nivell i en igualtat de condicions amb els masculins”.

 

En aquesta mateixa línia, la consellera de la Presidència ha recordat que aquesta serà “la legislatura de l’esport i, molt especialment, de l’esport femení”, però que ara “passem de l’eslògan als fets”. Laura Vilagrà, a més, ha emfatitzat que les línies d’ajudes presentades avui constitueixen un “salt qualitatiu i quantitatiu molt important de suport al món de l’esport català”. “Les línies de subvenció són una mostra clara del suport a l’esport català part del Govern”, ha reivindicat la titular de la Presidència i ha conclòs que la Generalitat està al costat del món de l’esport per “ajudar a fer front a les dificultats i col·laborar perquè l’esport català continuï excel·lint”.

 

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha posat de relleu que amb aquests ajuts “volem empoderar el sistema esportiu català. Per això, augmentem el suport econòmic, especialment en l'àmbit femení, perquè guanyi visibilitat, generi referents i corregeixi les desigualtats".

 

Anna Caula ha exposat les noves línies de suport a l’esport femení, al programa Catalunya al Món de participació internacional d’entitats esportives catalanes i al reconeixement als resultats esportius obtinguts. En global, el Govern, a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), destinarà per a tot aquest programa d’ajudes un global de 3 milions d’euros. El pressupost per aquesta partida el 2021 era de 750.000 euros.

 

A banda de l’increment pressupostari, l’altra novetat d’aquest programa d’ajuts és que arribaran no només als clubs que participen en les màximes categories estatals sinó també als que ho fan en les segones màximes categories, la qual cosa que permetrà donar suport a més equips.

 

Pel que fa al segon programa d’ajudes, vinculat a la participació de clubs masculins i femenins en competicions internacionals (programa Catalunya al Món), l’Executiu també fa un esforç rellevant per garantir que els clubs del país puguin prendre part en els principals tornejos internacionals, on projecten l’ADN esportiu català i el prestigi esportiu de Catalunya.

 

Com a novetat, el Govern també vol acompanyar i reconèixer l’esforç i els èxits dels equips masculins i femenins de primer nivell, a través de dues noves línies d’ajuts: la primera, per donar suport als equips que han ascendit a categories estatals, i la segona, per als equips que han obtingut resultats rellevants en les màximes categories estatals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia