Educació

Fotografia Vic

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es reuneix amb les direccions de centres de Vic

query_builder   29 abril 2022 13:10

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es reuneix amb les direccions de centres de Vic

  • Prèviament, ha mantingut una trobada a l’Ajuntament amb l’alcaldessa del municipi, Anna Erra
Fotografia Ajuntament

directors i directores dels centres educatius de Vic, conjuntament amb l’alcaldessa del municipi, Anna Erra. En la trobada també hi ha estat present la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix.  

 

El conseller ha destacat Vic com a exemple de treball en favor de l’escolarització equilibrada de l’alumnat: “Un dels motius de la visita és fer un reconeixement al model educatiu de la ciutat. Un model Vic que s’inicia amb un objectiu molt clar, que les escoles no estiguin segregades i atendre l’alumnat des de la realitat i el context de cada centre educatiu, i això passa per projectes educatius de centre que puguin educar l’alumnat per tal que aprengui no només coneixements, sinó també valors, saber fer les coses i conviure”.

 

També en referència al model Vic, Gonzàlez-Cambray ha recordat que el curs que ve des del Departament d'Educació “aportem eines, identificant l’alumnat vulnerable abans que entri al sistema educatiu. A partir d’aquí reservem places a tots els centres sufragats amb públics per fer aquest repartiment equilibrat de l’alumnat amb la novetat que no havia passat mai que arriben amb un acompanyament econòmic des del primer alumne”. Cambray ha remarcat que  Educació treballa perquè les escoles d’inici no estiguin segregades, i “ens hem emmirallat també en el model Vic per definir un model de ciutat i fer una nova mirada, per tal que a l’entrada del sistema ho hi hagi segregació entre alumnes”.

Fotografia reunió amb direccions

Durant la reunió amb els representants de les direccions dels centres educatius de la ciutat, el titular conseller ha pogut exposar les principals actuacions en matèria educativa del Departament de cara al proper curs escolar 2022-2023, com ara que les aules d’Infantil 3 tindran de forma generalitzada una ràtio de 20 alumnes, una mesura que s’implantarà a tot Catalunya amb l’objectiu de beneficiar l’alumnat i el professorat.

 

El conseller també ha explicat als directors i directores dels centres altres mesures educatives que entraran en marxa el proper curs com la gratuïtat per les famílies de l’educació infantil 2, i l’ampliació de l’oferta de formació professional; i ha respost als dubtes plantejats pels representants de les direccions.

 

Prèviament, Gonzàlez-Cambray ha visitat l’Ajuntament de Vic, on ha mantingut una trobada amb l’alcaldessa i els membres del consistori i ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament.

 

 

29 d’abril de 2022

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia