Esport

sge

Esportcat destina 14,2 milions d'euros a les federacions i 6 milions als consells esportius per reforçar-ne l'activitat i els projectes

query_builder   29 abril 2022 18:03

event_note Nota de premsa

Esportcat destina 14,2 milions d'euros a les federacions i 6 milions als consells esportius per reforçar-ne l'activitat i els projectes

  • Aquesta nova partida de recursos s’emmarca en l’objectiu d’“empoderar el sistema esportiu català”, segons Anna Caula
  • La SGEAF torna augmentar els imports de les convocatòries respecte els dos últims anys
  • Demà s’obre el termini per presentar les sol·licituds en ambdues convocatòries
sge

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, a través del Consell Català de l’Esport (CCE), obrirà demà la convocatòria d’ajuts per a federacions esportives, dotada amb 14.250.000 euros, i una segona per a consells esportius, de 5.350.000 euros, per reforçar l’activitat i el desenvolupament dels programes d’aquestes entitats. Unes xifres que, segons la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, responen al compromís del Govern d’“empoderar el sistema esportiu català” donant-li el suport econòmic necessari perquè ocupi un lloc central al país.

Pel que fa als ajuts destinats a les 71 federacions esportives i unions de clubs, Anna Caula ha mantingut aquest matí una reunió amb representants d’aquestes entitats per exposar-los els detalls de la convocatòria i explicitar que “complim els compromisos amb fets. Donem resposta a les vostres inquietuds amb més de 14 milions en ajuts que reforcen i empoderen el sistema esportiu català, del qual les federacions i els clubs sou una peça clau”. “Dins del que anomenem esport circular, l’esport federat hi té un paper important i us volem ajudar a tirar endavant projectes que reactivin l’esport del país amb una mirada a llarg termini”, ha afegit.

Esportcat destinarà 14.250.000 euros a la subvenció plurianual per a  l'acció d’aquestes entitats durant la temporada 2021-2022, un curs en què arrosseguen encara les conseqüències derivades de la pandèmia. D’aquesta manera, el Govern augmenta l’aportació a les federacions respecte els dos últims anys, tenint en compte que el 2020 va ser de 9.500.000 euros (últim any de referència amb partida ordinària preCOVID).

Tal com estableix la convocatòria, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions poden sol·licitar els ajuts per als següents programes de promoció, competició i alt rendiment:

  • Suport a la gestió de les federacions esportives catalanes.
  • Suport per a l'organització d'activitats esportives no internacionals.
  • Suport per a la participació en activitats esportives no internacionals.
  • Suport per a la promoció de l'esport.
  • Suport a l'organització i participació en competicions internacionals i a la projecció internacional.
  • Suport a les entitats federades o membres d'una unió esportiva de clubs i associacions.
  • Suport al Programa d'alt rendiment esportiu (Programa ARC).

Les activitats objecte de subvenció i llur despesa s'han de dur a terme entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022. El procediment de concessió és de concurrència no competitiva.

D’altra banda, la SGEAF obre també la convocatòria de subvencions pluriennals per a la gestió dels 45 consells esportius i el suport al desenvolupament durant el curs 2021-2022 del Pla Català d'Esport a l'Escola (PCEE) i els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC), dos dels programes d’esport escolar impulsats pel Govern per promoure l’activitat física com a eina educativa, saludable i de valors entre el jovent. Les activitats objecte de subvenció s'han de dur a terme en el període comprès entre l'1 de setembre de 2021 i el 31 d'agost de 2022, i el procediment de concessió és de concurrència no competitiva. Dimarts vinent, la SGEAF convocarà els consells a una reunió explicativa per detallar els aspectes de la convocatòria.

Aquesta convocatòria està dotada de 5.350.000 euros, als quals cal sumar els 650.000 euros que la SGEAF destinarà als consells esportius i consells comarcals del Pirineu implicats en el desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar (EBE) del curs 2021-2022. Així, el Govern augmenta la dotació respecte el 2020 (5 milions).

Aquesta xifra global de 6 milions d’euros per a aquestes entitats refermen l’aposta per un model d'esport escolar que afavoreix la màxima participació d’infants i adolescents en activitats fisicoesportives, en el marc del Pla Estratègic d'Esport Escolar de Catalunya, 2020-2030, i que reforça la pràctica de l’esport i l’activitat física com a motor de cohesió i transformació social a Catalunya.

El termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria de federacions és de 10 dies hàbils –a partir de dilluns 2 de maig i fins divendres 13 a les 23.59h-, mentre que per a la convocatòria de consells esportius és de 15 dies hàbils, a partir del proper dilluns i fins el dia 20 de maig. En ambdós casos, les sol·licituds s'han de presentar únicament per via telemàtica a través del portal Tràmits gencat (tramits.gencat.cat) del Departament de la Presidència, utilitzant el sistema de signatura electrònica.

Increment del suport econòmic al teixit esportiu català

Més enllà d’aquest paquet d’ajudes per als federacions i consells esportius de Catalunya, l’increment pressupostari d’Esportcat, aquest 2022 es tradueix en altres àmbits del teixit esportiu del país, que considera un motor de cohesió i transformació social a Catalunya. 

Així, arribaran més recursos per a les noves línies de suport a l’esport femení -es multiplicaran per quatre els ajuts respecte l’any passat-, per al programa Catalunya al Món de participació internacional d’entitats esportives catalanes i per al reconeixement als resultats esportius obtinguts. En global, el Govern, a través d’Esportcat, destinarà per a aquestes tres línies un global de 3 milions d’euros. El pressupost per aquesta partida el 2021 era de 750.000 euros.

A més, el Govern ha triplicat també la partida d’ajuts (6 milions d’euros) a entitats per a la realització de les activitats esportives i actes que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social i històrica, executats durant les temporades 2020-2021 i 2021-2022.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia