Igualtat i Feminismes

Visita a Sant Cugat del Vallès.

La consellera Verge visita Sant Cugat per conèixer de primera mà les polítiques d'igualtat del municipi

query_builder   29 abril 2022 18:51

event_note Nota de premsa

La consellera Verge visita Sant Cugat per conèixer de primera mà les polítiques d'igualtat del municipi

  • La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat aquest divendres Sant Cugat del Vallès, ciutat referent en la implementació transversal de polítiques d’igualtat a totes les àrees de l’executiu.   
  • Verge s’ha desplaçat també al centre d’informació i serveis de Creu Roja a Sant Cugat, que actualment allotja un espai de lleure i socialització per a infants i adolescents d’Ucraïna. 
  • La visita ha finalitzat al Centre d’Alt Rendiment del municipi, on la consellera s’ha reunit amb la comissió d’igualtat. 
La consellera Verge visita Sant Cugat per conèixer de primera mà les polítiques d'igualtat del municipi
La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, han visitat aquest divendres la ciutat de Sant Cugat del Vallès per conèixer les polítiques públiques d’Igualtat i Feminismes que està duent a terme el consistori. En paraules de Verge, “hem volgut conèixer de primera mà els projectes que s’estan desenvolupant des de Sant Cugat, posar en valor el treball que fa el conjunt de l’equip de govern per tranversalitzar la perspectiva de gènere, la perspectiva LGBTI i les polítiques d’igualtat en plural, en el conjunt d’actuacions de l’Ajuntament”.  

L’aposta del consistori, que té en marxa un Pla d’Igualtat, Feminismes i LGBTI, comparteix l'enfocament de la conselleria i les seves línies d’acció prioritàries. El programa de treball incorpora els feminismes com a eina d’anàlisi, i la transversalitat i la interseccionalitat com a principis que han de regir les polítiques públiques d’igualtat i contra les violències i les discriminacions. A més, inclou la defensa dels drets LGBTI. 

En el marc de la visita, la consellera Verge i la secretària de Feminismes s’han reunit amb representants del govern municipal, en una trobada encapçalada per l’alcaldessa, Mireia Ingla Mas, i la segona tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat, Núria Gibert Dasca. Després, Verge i Pineda s’han reunit també amb membres de l’equip tècnic encarregat dels principals serveis públics d’igualtat del municipi. Entre altres actuacions, la consellera ha pogut conèixer el Protocol Municipal d’abordatge de les violències sexuals als espais públics d’oci de l'Ajuntament de Sant Cugat i la iniciativa TinderCat.  

Verge ha subratllat el compromís del municipi amb la igualtat de gènere i ha valorat que s’estan impulsant “polítiques de referència”. Les polítiques d’igualtat es construeixen i s’implementen “de baix a dalt i de dalt a baix”, ha dit la consellera, en al·lusió a la necessària col·laboració entre Generalitat i ens locals. En aquest sentit, la visita d’avui ha permès refermar la tasca de coordinació que s'està desenvolupant entre el Departament i la ciutat de Sant Cugat, que fa possible fer feina en el marc d‘un paradigma compartit.   

Espai de lleure per a infants refugiats   

Després de la visita a l’Ajuntament, la consellera s’ha traslladat a l’edifici de Creu Roja de Sant Cugat, on ha pogut conèixer l’espai de lleure i socialització que s’ha habilitat per oferir una primera acollida a infants i adolescents mentre no es fa efectiva l’escolarització. Verge i Pineda han recorregut les instal·lacions acompanyades del president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet Torner, i la presidenta provincial de la Creu Roja a Catalunya, Lidia Lanuza Orduna. 

Des de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, Catalunya ha esdevingut un dels principals punts de l’Estat per a l’acollida de persones refugiades ucraïneses. En aquests moments, la comarca del Vallès Occidental està acollint 1.762 persones ucraïneses. L’Ajuntament de Sant Cugat té activat el pla “Tots amb Ucraïna”, que fins ara ha atès més de 200 persones.  

Transformació feminista en l’esport  

La visita ha finalitzat al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, on la consellera d’Igualtat i Feminismes i la secretària de Feminismes han estat rebudes per la secretària general de l’Esport, Anna Caula Paretas, i el director del Centre d’Alt Rendiment (CAR) esportiu de Sant Cugat del Vallès, Ramon Terrassa Cusí. En la visita, la comissió d’igualtat del CAR ha exposat a les representants del Departament d’Igualtat i Feminismes el primer pla d’igualtat que recentment ha elaborat el centre esportiu. Una fita que reflecteix el compromís i els avenços de la institució i de l’esport d’elit en relació amb la promoció de la igualtat de gènere. 

Al CAR, la consellera i la secretària també han pogut conèixer l’experiència d’acollida de deu joves ucraïnesos, integrants de l’equip de waterpolo Dinamo de Kiív. Els esportistes s’allotgen al centre des del passat 9 de març i estaven entrenant a les piscines del CAR. La col·laboració entre el CAR, la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física (SGEAF), la Federació Catalana de Natació (FCN) i diverses persones vinculades al waterpolo ha estat clau per ajudar els joves a sortir del país en guerra.

4  

Imatges

Signatura del llibre d'Honor de l'Ajuntament

Signatura del llibre d'Honor de l'Ajuntament 497

Visita al centre de lleure de la Creu Roja a Sant Cugat

Visita al centre de lleure de la Creu Roja a Sant Cugat 607

Rebuda al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat

Rebuda al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat 749

Piscines del CAR on entrena el grup de waterpolistes

Piscines del CAR on entrena el grup de waterpolistes 867

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia