Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Acció Climàtica licita la concentració parcel·lària de la zona de secà de Cubells, amb una superfície total de 2.295 hectàrees i una inversió de 261.538 €

query_builder   3 maig 2022 11:00

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica licita la concentració parcel·lària de la zona de secà de Cubells, amb una superfície total de 2.295 hectàrees i una inversió de 261.538 €

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya impulsa la licitació del procediment de concentració parcel·lària de la zona de secà del terme municipal de Cubells, amb una superfície total de 2.295 hectàrees, una durada de dos anys, i una inversió de 261.538 €.

Aquesta actuació beneficiarà un total de 359 propietaris, i preveu dur a terme les dues fases inicials del procediment, integrades pels documents de Bases Provisionals i Bases Definitives. En aquesta concentració parcel·lària coincideixen dos sub-perímetres d’actuació diferenciats, tot i que es preveu que segueixin el procediment administratiu de manera simultània. La zona nord del terme municipal, d’unes 600 hectàrees, que seguirà un procediment ordinari, i la zona sud, d’unes 1.700 hectàrees, que seguirà un procediment d’Eco-concentració parcel·lària atès que es troba inclosa en la zona especial de protecció de les aus de les Valls del Sió - Llobregós.

La concentració parcel·lària representa una millora molt important per a les explotacions agràries del territori, en millorar l’estructura de la propietat, de manera que permeti reduir els costos de la seva explotació, contribuint a la millora de les rendes dels agricultors, el que comporta major fixació i continuïtat de la població en l’àmbit rural, contribuint a l’equilibri territorial. Alhora representa un procediment sostenible, ja que no comporta impacte ambiental, atès que es limita a completar les operacions necessàries per a millorar l’estructura de la propietat per a fer la seva explotació agrària més eficient i competitiva de cara al futur.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia