Incasòl

Grup sant isidori

Comença l'enderroc dels últims blocs del Grup d'habitatges Sant Isidori de Mollerussa

query_builder   3 maig 2022 14:11

event_note Nota de premsa

Comença l'enderroc dels últims blocs del Grup d'habitatges Sant Isidori de Mollerussa

  • Els enderrocs dels Blocs B i D tindran un cost de prop de 144.000 euros i un termini d’execució de 5 mesos

La segona quinzena de maig s’iniciaran els treballs de limitació amb tanques i buidatge dels interiors dels blocs B i D, previs a l’enderroc amb la maquinària pesant. La setmana passada es va signar l’acte de replanteig de d’aquesta obra d’enderroc dels darrers edificis en peu del Grup d’habitatges Sant Isidori de Mollerussa (Pla d’Urgell). El conjunt, declarat en ruïna, estava integrat per 4 blocs de 40 habitatges cadascun, promoguts durant els anys 50.

L’Institut català del Sòl, INCASÒL, juntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Ajuntament de Mollerussa, estan duent a terme el procés de declaració de ruïna, enderroc i desallotjament d’aquests 160 habitatges. El cost total estimat del procés d’enderroc superarà els 400.000 euros.

Els blocs B i D van ser declarats en ruïna el mes d’octubre de 2020 i es troben buits d’ocupants des de finals de juliol de 2021. Les obres d’enderroc seran executades per l’empresa Boscirem, SL, per un import de 143.619,98 euros (IVA exclòs) en un termini de 5 mesos.

L’INCASÒL és el promotor de l’actuació, mentre que els serveis tècnics de l’Ajuntament de Mollerussa són els responsables de la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

Pel que fa a la resta d’edificis del conjunt, l’INCASÒL va finalitzar les obres d’enderroc dels blocs A i C a l’abril i al setembre de 2021 respectivament.  

Paral·lelament i com a part de procés, l’administració va treballar per a garantir el reallotjament d’aquelles famílies del grup en situació de vulnerabilitat, per motius exclusivament de risc d’exclusió residencial. Cal tenir present que els blocs del grup són propietat de privats i la declaració de ruïna no genera el dret de reallotjament dels ocupants previst a la normativa urbanística a càrrec de l’administració.

Per portar a terme aquest reallotjament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) va mobilitzar un total de 79 habitatges de lloguer adquirits mitjançant tempteig al mateix municipi.

Més de quatre anys de treball

El mes d’agost de l’any 2017, la Generalitat i l’Ajuntament de Mollerussa van signar un conveni per fixar la col·laboració de la intervenció als blocs del Grup Sant Isidori. Arrel d’aquest conveni i d’una posterior addenda, l’Ajuntament ha comptat amb l’assessorament i coordinació tècnica de l’INCASÒL mentre que l’Agència de l’Habitatge s’ha fet càrrec del reallotjament de les persones afectades. L’Ajuntament, per la seva part, rescabalarà a l’INCASÒL d’aquests treballs a partir de la reclamació als propietaris obligats o amb sòls municipals.

 

1  

Imatges

Imatge dels blocs

Imatge dels blocs

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 228

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia