Direcció General de Comunicació

Arnau Carbonell

La Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament de Badia del Vallès es reactiva després de tres anys

query_builder   3 maig 2022 18:47

event_note Nota de premsa

La Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament de Badia del Vallès es reactiva després de tres anys

  • El Govern finançarà amb 4.491.818 euros totes les actuacions de desamiantat dels edificis d’ús residencial del municipi i la gestió correcta dels residus generats
Arnau Carbonell

La Comissió Mixta formada per la Generalitat i l’Ajuntament de Badia del Vallès es torna a reunir després de tres anys – la darrera reunió va ser al febrer de 2019 – pel context de la pandèmia de la Covid-19. El Govern s’ha compromès a reactivar les reunions entre ambdós organismes per fer seguiment de la relació bilateral de les dues institucions i gestionar la reparació i la recuperació i mantenir la Generalitat al costat del món local. La trobada ha estat encapçalada per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor Cantador.

El president de la Generalitat es va comprometre a desamiantar els edificis de Badia del Vallès el juliol passat i al novembre va anunciar el cost total de la inversió. Entre ambdós visites, va tenir lloc una reunió per a avançar en aquest sentit entre representants de l’Ajuntament de Badia del Vallès i l’Agència de Residus de Catalunya i l’Àrea d’Infraestructures. Avui, la consellera Vilagrà ha explicat el conveni i ha donat compte de la signatura del mateix i de la seva implementació. Un conveni on el Govern, a través de l’Agència de Residus de Catalunya, finançarà amb 4.491.818 euros totes les actuacions de desamiantat dels edificis d’ús residencial del municipi i la gestió correcta dels residus generats.

La consellera Vilagrà ha destacat a la reunió que l’erradicació total de l’amiant és avui “un repte de país” i en aquest sentit ha refermat el compromís de la Comissió per a l’erradicació de l’amiant, que depèn de Presidència, que treballa en aquesta direcció. Vilagrà ha agraït el compromís de l’Ajuntament de Badia del Vallès i ha qualificat de “lluita compartida de gran abast i transversal” la tasca conjunta entre Govern, governs locals, sectors socioeconòmics i ciutadania per la erradicació de l’amiant. Es tracta d’un problema greu de salut pública i el compromís de la Generalitat és total “perquè Catalunya sigui un país lliure d’amiant”, afirma la consellera. El Govern acabarà d’enllestir-ho tot en el Pla Nacional per a l’Eradicació de l’Amiant i amb el projecte de llei per a desenvolupar-lo.

Durant la reunió ambdós organismes han tractat diversos temes que afecten la ciutadania badienca. Entre els quals destaquen el finançament, on es restablirà la Comissió sobre el Finançament Específic de Badia del Vallès per tal que elabori una proposta definitiva de finançament per al municipi. Quant al parc d’habitatges, un acord pel nou calendari amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. També s’ha tractat una demanda excepcional feta per Badia del Vallès en relació al comerç, on s’ha plantejat la incorporació a la Llei 1/2009 o l’aprovació d’un reglament d’acompanyament per estendre la zona com a municipi assimilable a un de més de 50.000 habitants (actualment en té menys de 20.000), com a continu urbà amb Sabadell. S’ha proposat també un contracte programa amb Acció Social, per donar compte de les negociacions i avenços. I també s’ha tractat l’educació i l’estat de les escoles amb la planificació del curs 2023-2024, amb actuacions específiques en els centres del municipi.

La consellera Vilagrà ha qualificat la reunió com a “fructífera” ja que ha permès arribar a acords que són importants per a la ciutat de Badia del Vallès, per a la comarca, i de retruc, per al país sencer. Aquests acords suposen una millora en la qualitat de vida dels habitants del municipi en temes prioritaris com la salut, l’habitatge, l’educació i el comerç. La consellera ha assenyalat en aquest sentit que “el Govern treballa a favor de l’equilibri territorial i la cohesió social arreu del país”. Vilagrà ha conclòs la reunió amb el compromís de la Generalitat per “tractar cada municipi des de la seva individualitat i atenent les seves necessitats i expectatives”.

2  

Imatges

Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament Badia del Vallès

Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament Badia del Vallès 172

Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament Badia del Vallès_02

Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament Badia del Vallès_02 105

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia