Bombers

Els Bombers de la Generalitat han treballat de matinada en un incendi d'edifici a Santa Coloma de Gramenet en què 3 persones han perdut la vida

query_builder   4 maig 2022 07:25

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat de matinada en un incendi d'edifici a Santa Coloma de Gramenet en què 3 persones han perdut la vida

  • Els serveis sanitaris han fet 4 atencions més; a una dona amb cremades i a tres persones ferides lleument,
  • Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes de l’incendi, ja extingit

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta matinada en un incendi d’edifici a Santa Coloma de Gramenet en què 3 persones han perdut la vida i dues més han resultat ferides. L’avís ha arribat a les 04.29 hores i informava de l’incendi a un immoble del carrer Sant Joaquim. Immediatament s’hi han desplaçat 10 dotacions terrestres.

En arribar, els Bombers han localitzat un incendi, les causes del qual es desconeixen, que afectava la sala de comptadors de l’edifici, a la planta baixa, així com també la segona planta. Al replà del primer pis s’ha localitzat el cos sense vida d’una persona. Més amunt, al replà de la segona planta, s’ha localitzat la segona víctima mortal. La tercera persona sense vida s’ha localitzat dins de l’habitatge afectat.

A la part posterior d’aquest mateix pis, han trobat una dona amb cremades al cos, que ha estat extreta de l’habitatge i transferida al personal sanitari de Bombers i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’ha evacuada en estat crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

El SEM també ha atès 3 persones més; una d’elles, un home de 71 anys, donat d’alta in situ. Les altres dues, ferides lleument, han estat evacuades a l’Hospital de l’Esperit Sant, de Santa Coloma de Gramenet. Es tractava d’un home de 31 anys i d’una dona de 30. El SEM, en total, hi ha desplaçat 3 unitats de comandament, 2 de Suport Vital Avançat, 3 unitats bàsiques i 1 de Suport Logístic.

També s’hi han desplaçat 5 patrulles dels Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec dels tràmits judicials i de la investigació de les causes de l’incendi, i efectius de la Policia Local..

L’incendi ha quedat totalment apagat a les 04.53h. A partir d’aquell moment, els Bombers de la Generalitat han començat a ventilar el bloc i a revisar l’edifici. S’ha descartat cap afectació estructural a causa del foc. En paral·lel, s’han activat les companyies de serveis perquè inspeccionin l’estat de les instal·lacions. Com a mesura preventiva, s’ha tallat el subministrament elèctric i de gas de tot l’edifici.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia