President

El cap de l'Executiu durant la visita a les instal·lacions (Foto: Rubén Moreno)

President Aragonès: "La internacionalització és clau perquè Catalunya competeixi amb les economies més punteres del món"

query_builder   4 maig 2022 14:38

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La internacionalització és clau perquè Catalunya competeixi amb les economies més punteres del món"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat a Santpedor el nou espai d’innovació del grup Avinent
  • Prèviament, ha visitat l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor i ha estès la mà per continuar treballant per la construcció d’un país “just, pròsper, verd, feminista i lliure”
El president Aragonès, durant la visita a les instal·lacions (Fotografia: Rubén Moreno)
El president Aragonès, durant la visita a les instal·lacions (Fotografia: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest matí que “Catalunya pot competir amb les economies més punteres del món” i que “la innovació és clau” per assolir-ho. ”El nostre país ha protagonitzat una revolució industrial sense tenir molts dels requisits que havien de tenir els països per fer-la, i ho ha fet gràcies al talent , al compromís innovador i empresarial i a una aposta clara per la innovació i la diversificació”, ha destacat.

Així s’ha expressat el cap de l’Executiu durant la inauguració, aquest matí a Santpedor, del nou centre de producció del grup Avinent, empresa de referència en la fabricació de peces amb la més alta exigència per al sector mèdic. El nou edifici, de 8.000 m2, amb una inversió de 10 milions d’euros, està focalitzat en la innovació en productes, processos i serveis en el sector mèdic.

Després de visitar les instal·lacions del nou centre, el president ha remarcat l’excel·lència de la trajectòria i el treball d’Avinent, “amb una voluntat contínua d’innovació i de rigor”, que ha sabut combinar el seu passat industrial amb noves línies de negoci. “A Catalunya necessitem el màxim nombre d’empreses de capital català, perquè afavoreix la creació de llocs de treball i és una assegurança davant de les deslocalitzacions”, ha destacat,

D’altra banda, també ha posat Avinent com a exemple que “el futur industrial de Catalunya passa per una reindustrialització que ha de ser verda i digital, amb un treball d’alt nivell tecnològic i un clar compromís amb la sostenibilitat ambiental”. Una reindustrialització que que “necessita que les empreses guanyin dimensió per poder tenir capacitat innovadora i d’inversió”. “No ens ha de fer por i és clau per poder afrontar el futur amb garanties”, ha afegit.

A l’acte també hi ha assistit l’equip directiu d’Avinent, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, i els alcaldes de Santpedor, Xavier Codina, i de Manresa, Marc Aloy, entre d’altres autoritats.

Prèviament, el cap de l’Executiu ha visitat l’Ajuntament de Santpedor, on ha signat al llibre d’honor, i ha constatat “la vitalitat econòmica, el patrimoni cultural i natural i el compromís social” de la vila. A més, ha estès la mà al consistori per continuar treballant per la prosperitat compartida per a tota la ciutadania del municipi “construint plegats un país just, pròsper, verd, feminista i lliure”.

 

2  

Imatges

El president Aragonès durant la visita a les noves instal·lacions

El president Aragonès durant la visita a les noves instal·lacions 121

El cap de l'Executiu ha visitat les instal·lacions abans de la inauguració

El cap de l'Executiu ha visitat les instal·lacions abans de la inauguració 138

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia