Justícia, Drets i Memòria

.

Presentació de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya al Consell Territorial de Serveis Socials Bàsics de la Catalunya Central

query_builder   4 maig 2022 14:28

event_note Nota de premsa

Presentació de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya al Consell Territorial de Serveis Socials Bàsics de la Catalunya Central

.

La directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, ha presentat aquest matí la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya al Consell Territorial de Serveis Socials Bàsics de la Catalunya Central, presidit pel director general de Serveis Socials, Josep Maria Forné i Febrer.

En el decurs de la presentació, Yvonne Griley ha afirmat que “Els serveis socials bàsics contribueixen a la cohesió social per mitjà de la seva relació amb les comunitats religioses i amb les actuacions que fomenten la relació entre persones de religions diferents”.  La directora també ha volgut destacar que “La Guia és un recurs, en aquest sentit també, perquè és important que el personal dels serveis socials bàsics conegui les tradicions religioses al seu territori”.

 Un manual de consulta per als professionals dels serveis socials

La Guia neix amb l’objectiu de donar eines als professionals dels serveis socials bàsics perquè puguin oferir una atenció integral que tingui en compte les creences i les pràctiques religioses de les persones ateses. Alhora, també vol ser un manual de consulta que permeti desenvolupar criteris d’actuació davant les incidències que poden generar determinades pràctiques religioses en l’àmbit dels serveis socials bàsics.

La Guia ha estat elaborada per un grup de treball interdisciplinari dels departaments de Justícia i de Drets Socials coordinat per Enric Benavent, professor de treball social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés.

El contingut d’aquesta guia s’estructura en sis apartats: una presentació, una explicació del marc normatiu que regula aquest àmbit, uns principis generals d’actuació, diverses recomanacions sobre les situacions en què les pràctiques religioses poden tenir incidència en l’àmbit dels serveis socials bàsics i alguns exemples de bones pràctiques que s’han dut a terme; finalment, en forma d’annexos, es proporciona informació sobre les diferents confessions religioses que tenen implantació a Catalunya, el calendari de festivitats religioses i una bibliografia de referència.

 Més de 1.300 centres de culte i 10 confessions religioses a la Catalunya Central

A la demarcació de la Catalunya Central hi ha 1.359 centres de culte de 10 confessions religioses diferents. La confessió que té més centres de culte és l’Església catòlica, i també hi ha presència de centres de culte vinculats al protestantisme, l’islam, els Testimonis Cristians de Jehovà, el budisme, les esglésies ortodoxes, l’Església Adventista del Setè Dia, l’hinduisme i el sikhisme, a més d’altres amb menys implantació.

 

2  

Imatges

Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya

Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya 256

Presentació de la Guia

Presentació de la Guia 256

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia