• “No pot ser que hi hagi un espionatge bo i justificable i un que sigui dolent i injustificable”
El president durant la seva intervenció a la reunió del Cercle d'Economia (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha afirmat aquesta tarda que “la gestió de l’espionatge a les institucions catalanes, als responsable electes de Catalunya escollits democràticament i a persones destacades del moviment independentista que està fent el president Sánchez malauradament està dinamitant la via del diàleg i la negociació que vam impulsar de forma decidida ara fa un any”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la conferència inaugural de la Reunió Cercle d’Economia, on ha afegit que “si la voluntat de negociació del Govern de l’Estat i del president Sánchez és real és imprescindible que aclareixi tots els dubtes i totes les sospites sobre qui ens ha espiat, amb quina finalitat i qui ha tingut accés a aquesta informació”.

 

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha recordat que ara fa un any en aquest mateix fòrum va pronunciar la seva primera conferència com a president de la Generalitat, on va fer una aposta “inequívoca” per obrir un “procés de diàleg i negociació” per posar fi a la repressió política i per aconseguir que la ciutadania de Catalunya decideixi lliurement i democràticament el seu futur. Per aquest motiu ha assegurat que “si el president Sánchez es creu realment el diàleg, cal que es depurin i s’assumeixin les responsabilitats corresponents davant l’espionatge a les institucions catalanes”. En aquests sentit, ha manifestat “un punt de decepció i de preocupació” que “aquest compromís que hem manifestat malauradament no és correspost per part de l’estat”.

El cap de l’Executiu ha criticat també la indignació expressada i les mesures “diametralment oposades” adoptades per part del govern espanyol davant l’espionatge a Catalunya i l’espionatge al president espanyol i a la ministra de Defensa.  “No pot ser que hi hagi un espionatge bo i justificable i un que sigui dolent  i injustificable”, ha sentenciat.