Territori

Territori digitalitza l'examen de transportista

query_builder   6 maig 2022 13:14

event_note Nota de premsa

Territori digitalitza l'examen de transportista

 

  • La proves es faran amb ordinador a les diferents seus territorials  
  • El Departament deixa de convocar les dues proves massives anuals

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori implanta el sistema informàtic per realitzar amb ordinador les proves pel certificat de competència professional de transportistes de viatgers i mercaderies. És el titol per obtenir les autoritzacions necessàries per crear una empresa individual o col·lectiva de transport de persones o de mercaderies per carretera.  

Proves setmanals

La prova es podrà realitzar cada dilluns de 09:30 a 13:30 hores del matí a les dependències del Departament de la Vicepresidència o als Serveis Territorials de Transports de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. En total, cada setmana hi haurà 46 places distribuides pel territori per a poder fer l’examen. Les primeres proves amb aquest nou format comencen aquest pròxim dilluns 9 de maig. La inscripció s’ha de fer a través del lloc web del Departament, des d’on els aspirants podran triar el dia i el lloc més convenient.    

La prova, per tant, deixa de ser escrita i el Departament suprimeix les dues convocatòries massives d’examen que es feien a la primavera i a l’hivern, en les quals l’any 2021 s’hi van presentar un miler de persones.

L’examen

L’examen constarà d’una primera part amb 200 preguntes tipus test amb 4 opcions. Després hi haurà una segona prova que consistirà en resoldre 4 supòsits pràctics, amb 8 vuit opcions diferents.

Els aspirants sabran els resultats el mateix dia de l’examen. Les persones que aprovin quedaran automàticament registrades al Registre d’Empreses i Activitats del Transport (REAT) per poder incorporar-se a les empreses que requereixin dels seus serveis.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Territori digitalitza l'examen de transportista'

Nota de premsa en PDF 'Territori digitalitza l'examen de transportista'
PDF | 231

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia