Igualtat i Feminismes

Logo de la Generalitat de Catalunya

Els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere una oportunitat per a les comarques gironines

query_builder   7 maig 2022 09:00

event_note Nota de premsa

Els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere una oportunitat per a les comarques gironines

  • La Guia per al fons del PEVG de la Secretaria de Feminismes facilita la creació de projectes anàlegs al nou marc comú en les polítiques públiques per la igualtat de gènere i l’erradicació de les violències masclistes.
  • Les administracions locals gironines satisfetes amb el document que facilita informació d’utilitat i permetrà dur a terme accions més transformadores i amb major impacte.
El Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere iniciat l’any 2019 amplia les possibilitats dels ajuntaments gironins, facilitant les sinergies entre les diferents administracions i ens locals i possibilitant la realització d’activitats conjuntes que fins ara no s’havien contemplat. “Hem parlat amb diferents actors de l’oportunitat que pot representar mancomunar-se amb els diners del PEVG per tal de dur a terme projectes de bones pràctiques que es recullen a la guia, amb més impacte i més transformadors” ha ressaltat la coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes a Girona, Marta Casacuberta Solà.

En aquest sentit, la Secretaria de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes va facilitar la Guia per als Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere que ofereix als ens locals i comarcals informació pràctica i facilita el desenvolupament d’accions i projectes concrets amb l’objectiu de la corresponsabilitat. “A Girona hem fet molta difusió de la guia. És molt ben rebuda per què respon a una demanda que sovint ens feien els ajuntaments sobre les directrius respecte al PEGV”  ha apuntat la coordinadora territorial.

L’acord unànime que va tenir lloc en l’última Conferència Sectorial extraordinària d’Igualtat celebrada a Madrid va permetre assolir la permanència del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i la creació d’un grup tècnic format per tots els governs de l’estat. Aquest acord històric busca d’ampliar la seva cobertura als diferents àmbits i formes de violència masclista, com ja s’està fent a Catalunya i disposar d’un finançament estable i adequat per fer front a la violència masclista.

Facilitar les aliances territorials afavorint la possibilitat de mancomunar-se amb altres ajuntaments i entre comarques per tal de poder executar projectes més grans i amb més capacitat d’impacte. A més, tal com ha afegit Casacuberta aquestes accions “es faran alineades ja des d’un inicia amb el que el Departament d’Igualtat i Feminismes aconsella mitjançant la guia, accions i activitats de sensibilització i prevenció de la violència masclista que poden fer millor les funcions per les quals han estat pensades”.

Prevenció, reparació i formació

Les diferents accions que es contemplen des del fons del PEVG van des d’accions de sensibilització de la societat i de prevenció de les violències masclistes fins a la millora de la resposta institucional a les víctimes de violència masclista a través de la coordinació i el treball en xarxa, passant per campanyes que puguin visibilitzar l’atenció de les formes de violència masclista més enllà del context de parella o exparella. També s’inclouen accions per impulsar la formació dels diferents agents per a garantir una millor resposta assistencial a les dones víctimes de la violència masclista i a les seves filles i fills.

Respecte al grup de treball tècnic participat pels diferents governs està en procés d’elaborar una proposta d’acord per tal que sigui aprovada al mes de juliol.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia