Mossos d'Esquadra

imatge 1

Detingudes dues persones per retenir contra la seva voluntat un home a Borriana (Castelló)

query_builder   7 maig 2022 09:55

event_note Nota de premsa

Detingudes dues persones per retenir contra la seva voluntat un home a Borriana (Castelló)

. Els Mossos i la Guàrdia Civil de Castelló es van coordinar per alliberar el segrestat  després que la seva mare presentés una denúncia

. Els arrestats el tenien retingut per un suposat deute de drogues i demanaven una quantitat de diners per alliberar-lo

 . A partir de la informació proporcionada pels Mossos de la Unitat central de Segrestos i Extorsions dels Mossos la Guàrdia Civil de Castelló va poder detenir els dos segrestadors quan s’adreçaven al lloc convingut per cobrar el rescat

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), conjuntament amb la Guardia Civil, detenen dos homes per retenir-ne il·legalment un altre a Borriana per un suposat deute de drogues. Els segrestadors demanaven una quantitat de diners per alliberar-lo.

L’operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra i Guardia Civil, ha permès alliberar la víctima i detenir dos homes de 50 i 52 anys d’edat, per un delicte de segrest.

Els fets es remunten al 25 d’abril quan la mare de la víctima va denunciar als Mossos d’Esquadra de Cambrils que el seu fill havia estat segrestat i que no l’alliberarien si no pagava un rescat.

La dona va explicar als agents, que al cap al vespre del 21 d’abril, va començar a rebre trucades on el jove li demanava que li enviés amb urgència diners per a saldar un suposat deute que havia adquirit amb unes persones que el retenien contra las seva voluntat com a mesura de pressió perquè satisfés el deute.

Durant les converses la mare del jove va assabentar-se que s’havia aconseguit escapolir dels seus segrestadors. Però el 25 d’abril, va tornar a rebre trucades del seu fill en les quals que les mateixes persones l’havien localitzat de nou i que no el deixarien marxar fins que satisfés la quantitat econòmica exigida com a rescat. Davant d’aquests fets, la mare va presentar denúncia als Mossos d’Esquadra.

Immediatament la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos d’Esquadra es va desplaçar a Cambrils per assessorar la mare i poder-se fer càrrec de la investigació. 

Els investigadors, atesa la gravetat dels fets, va informar de manera urgent a la Guàrdia Civil de Borriana i es van establir els canals de comunicació i coordinació conjunts amb la finalitat d’esclarir els fets.

Gràcies a aquesta col·laboració entre ambdós cossos policials, els negociadors de Mossos van poder facilitar dades sobre el possible parador de la víctima a l’Equipo Territorial de Policia Judicial de la Guardia Civil de Borriana. Els agents de la Guàrdia Civil van localitzar la víctima i els seus segrestadors  en el moment que la conduïen a un locutori de Borriana on es disposaven a cobrar l’import del rescat.

La víctima va explicar als investigadors que els dos detinguts el responsabilitzaven de sostreure 500 euros i substàncies estupefaents al domicili que compartien tots tres. Per aquest motiu, el l’havien privat de llibertat fins que aconseguís els diners que suposadament els hi devia pel robatori.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Vila-real el dia 28 d’abril. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars, ordre d’allunyament respecte a la víctima i de comparèixer al jutjat, per a tots dos.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 7 de maig de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia