Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Victòria Alsina amb la representació de diputats ucraïnesos al departament d'Acció Exterior i Govern Obert

La consellera Alsina trasllada a una delegació de diputats ucraïnesos tot el suport del Govern: "tots els refugiats que han arribat són tractats com si fossin catalans"

· La missió, formada per quatre parlamentaris, ha compartit amb la consellera l'estat de la situació a Ucraïna després de més de dos mesos de guerra per a invasió russa

query_builder   7 maig 2022 13:03

event_note Nota de premsa

La consellera Alsina trasllada a una delegació de diputats ucraïnesos tot el suport del Govern: "tots els refugiats que han arribat són tractats com si fossin catalans"

· La missió, formada per quatre parlamentaris, ha compartit amb la consellera l'estat de la situació a Ucraïna després de més de dos mesos de guerra per a invasió russa

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha rebut aquest dissabte una delegació de diputats i diputades ucraïnesos a qui ha assegurat que "totes les persones que han arribat d'Ucraïna les hem tractat i ho continuarem fent com si fossin catalans. Treballem per la seva integració i per ajudar-los en tot el que necessitin".
La consellera Victòria Alsina amb la representació de diputats ucraïnesos a la seu del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert
La consellera Victòria Alsina amb la representació de diputats ucraïnesos a la seu del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert
En una atenció als mitjans després de la reunió de més d'una hora, Victòria Alsina ha afegit: "els hem donat la nostra paraula, el nmostre compromís com a Govern de Catalunya amb el poble d'Ucraïna, amb les institucions del país i, per descomptat, amb tots esl refugiats que són a casa nostra". La delegació parlamentària, que és a Catalunya convidada pel Consolat General d'Ucraïna a Barcelona, està formada per Olga Sovgyria, que encapçala el grup, Nekliudov Vladlen, Vahnier ViKtoriia i Lada Bulakh, tots quatre del partit que actualment governa el país. Durant la reunió, els diputats ucraïnesos han explicat a la consellera l'estat de la situació a Ucraïna quan es compleixen més de dos mesos de l'esclat de la guerra arran de la invasió russa del país. També, que l'objectiu de la visita a Barcelona és vetllar, protegir els ciutadans ucraïnesos que han hagut de marxar del país, de la mateixa manera que ho fan amb els que són a Ucraïna. 
En aquest sentit, durant la trobada, la titular d'Acció Exterior i Govern Obert ha informat als parlamentaris de les diverses actuacions que s'han dut a terme des del Govern per afrontar les conseqüències de la crisi econòmica, social i humanitària que ha generat el conflicte bèl.lic: des de la resposta davant la crisi humanitària sobre el terreny, fins a l'acollida a Catalunya de 20.000 refugiats amb l'escolarització de 7.000 infants, passant per la interlocució amb el Consolat General d'Ucraïna, amb qui el Departament d'Acció Exterior manté un contacte permanent des de l'inici del conflicte. Victòria Alsina ha recordat que "la setmana passada vaig visitar l'ambaixador ucrainès, a Madrid, per posar-nos a la seva disposició" i ha afegit que "els diferents departaments del govern coordinem setmanalment totes les activitats que es fan per donar suport a la comunitat ucraïnesa".
La consellera ha recordat que des del departament que encapçala s'han reassignat part dels fons de cooperació al desenvolupament a la resposta humanitària amb l'objectiu de pal.liar el patiment del poble ucraïnès: fins a 2,1 milions d'euros, repartits entre els 1,5 milions d'euros per a una crida d'actuacions sobre el terreny i els gairebé 600.000 euros per finançar intervencions de dues agències de l'ONU a Ucraïna i països limítofs.
Al marge de l'acció humanitària, Victòria Alsina ha posat èmfasi en la importància que Catalunya es mostri al món com un actor solidari. Els exemples més recents són la col.laboració que el Govern ha ofert a la regió romanesa de Tulcea, pròxima a la frontera amb Ucraïna, en matèria de refugi, o l'experiència del model d'immersió lingüística català que la consellera Alsina va compartir en el seu darrer viatge a Eslovàquia, on va oferir l'expertesa del Govern en aquest àmbit a l'hora d'escolaritzar infants ucraïnesos a les escoles del país.
Per la seva part, la diputada ucraïnesa Olga Sovgyria, acompanyada de la consellera, ha explicat davant dels mitjans que han iniciat una gira per Barcelona, València i Madrid amb l'objectiu de veure "com viuen els nostres refugiats, com viuen les dones, els infants que han hagut de fugir dels bombardejos. A Ucraïna tenim 5 milions de ciutadans refugiats arreu d'Europa i en altres països, molts a Catalunya i Espanya i estem molt agraïts"
El cònsol general ucraïnès, Artem Vorobyov, ha acompanyat la delegació de diputats durant la reunió amb la consellera. També hi han participat el director general de Cooperació al Desenvolupament, Josep Desquens, i el director general de Prospectiva i d'Innovació en l'Acció Exterior, Joan Maria Piqué.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia